реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Мобільні будинки і амбулаторії для побитих сіл

У постраждалих від росіян селах області встановлюють тимчасове житло та амбулаторії.

Жорстокі бої були у передмісті Чернігова – Новоселівці під час наступу російських військ. Багато мешканців залишилися взагалі без житла, оскільки їхні будинки розбила російська артилерія. Тому, як тимчасовий вихід, тут встановлюють модульні містечка.

У Новоселівці вже встановили та облаштовують перші 180 будиночків. Також закінчують монтаж другого містечка, а за тиждень очікують на встановлення нових моноблоків для третього. Про це повідомив начальник Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус в своєму Телеграм-каналі.

«Це допомога від уряду Польщі, за яку ми дуже вдячні нашим польським друзям», — зазначив Чаус.

Також у постраждалих селах Количівка та Киїнка для покращення доступу до медичних послуг на місці зруйнованих лікувальних закладів встановлено мобільні амбулаторії. Така амбулаторія – це медичний кабінет на колесах. Відтепер медичні працівники поновлять прийом для більш як 3 000 жителів.

Мобільні амбулаторії надаватимуть послуги, аналогічні тим, що надавалися у Киїнській амбулаторії загальної практики сімейної медицини та фельдшерському пункті Количівки.

Заступниця голови Чернігівської ОВА Жанна Шерстюк повідомила: «З 18 липня амбулаторії розпочинають повноцінну роботу. Очікуємо постачання в села Новоселівку та Ягідне. Разом з амбулаторіями прийшли гуманітарні пакети для населення у вигляді продуктових наборів та засобів гігієни».

Допомогу надали благодійники зі Словаччини завдяки ініціативі Heart to Heart International.
"Глос України"



Теги:Україна - Польща, Количівка, Ягідне, Новоселівка, російсько - українська війна, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar