реклама партнерів:
Головна › Новини › Від редактора

Що він сказав?

Чесно — не хочеться геть нічого писати на цю тему. Бо — «несли, несли та й принесли великих слов велику силу, а більш нічого» (за Шевченком). А слів ми вже начулися…

Проте наче б то обов’язок журналістський велить аналізувати всі «тєлодвіженія» наших владоможців. Отож і треба сказати щось про річне послання Президента Віктора Януковича, виголошене минулого тижня у Верховній Раді.

Послухати його з’їхалися майже всі депутати — небувалий випадок, що вони так дружно вийшли на роботу! Не було тільки двох.

Про щось нове почула країна? Хіба що про бажання влади невідкладно запровадити в Україні ринок землі та несподівану появу нової формули співробітництва з Митним союзом. Вона зветься «3+1», тобто до Російської Федерації, Білорусі та Казахстану додається Україна. При цьому якось вона хоче і до європейських структур входити. Німецький посол буквально зразу ж розчарував Януковича — мовляв, вибирайте одну сторону, а не крутіть головою. Зрештою, це кажу для прагматиків-регіоналів, яких ми чекали побачити у владі, а побачили борців з українським гуманітарним напрямом — Україна має значно більший товарообіг з Європейським Союзом, ніж із Росією.

До речі, зверніть увагу: коли в Мінську організовано теракт у метро, Лукашенко першим ділом наказав ретельно перевіряти всі автомобілі, що в’їжджають з боку Росії. Бо знає, звідки походить тероризм. А ми все намагаємося то задком, то передком перед кремлівськими «звьоздами».

Янукович заявив про потребу «створення високоінтелектуальних виробництв та кластерів економіки знань». Аплодую. А після оплесків питаю: а де український комбайн, на який тричі виділялися з бюджету гроші, в тому числі за прем’єрства Януковича? Зрештою, де український велосипед, я вже не кажу про національний автомобіль… Країна, яка робить ракети, не здатна зробити свого автомобіля? Ой, не смішіть, бо Таріел Васадзе, автомагнат і нардеп від БЮТу, щороку отримує пільги на автомобілебудування. Пільги є з наших кишень, а де ж автомобіль? Так що від того, що 60-річний Президент навчився вимовляти слова типу «кластери», виробництво не зросло.

Ну, а що казати про боротьбу з корупцією, якщо на чернігівському ринку практично відкрито стали брати «мзду» різні контролюючі структури. Як мінімум, сто гривень з «бутика», а на Лісковицькій, де оптовий ринок, — по тисячі. Так явно і відкрито стали це робити з листопада минулого року. Ану, згадайте, хто від того часу очолив серйозні структури з погонами?

...
Ручна опозиція стала говорити про відставку уряду. Не треба! Згідно з повернутою навспак Конституцією за все в нашій країні відповідає Президент. Так що не чіпайте дурно Миколу Яновича — хай мову вчить! Мо, хоч це у нової влади вийде?

Василь ЧЕПУРНИЙ

Повністю колонку редактора читайте в газеті "Сіверщина" за 14 квітня




Теги:Сіверщина, Янукович, Азаров, Корупція, колонка редактора


Читайте також



Коментарі (0)
avatar