реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Що роблять в області для соціального захисту військовослужбовців та сімей мобілізованих?

Про підтримку родин мобілізованих та соціальний захист військовослужбовців говорили 11 серпня на щотижневому брифінгу в облдержадміністрації.

За дорученням голови облдержадміністрації Володимира Івашка, голови РДА та міські голови мають зосередити максимум зусиль на вирішенні житлово-побутових, фінансових та господарських проблемах зазначеної категорії населення.

Варто підкреслити, що протягом останніх тижнів органи соціального захисту відвідали майже 4 тисячі родин мобілізованих. Під час візитів було з’ясовано основні їх потреби, а це: допомога в оформленні документів на фінансову компенсацію, ремонт житлових приміщень, заготівля сіна та палива.

Також триває збір коштів як для родин, так і для військовослужбовців безпосередньо. Зокрема, деякі підприємства області перераховують для потреб воїнів та родин мобілізованих сотні тисяч гривень.

— На порядку денному залишається поновлення військовослужбовців на своїх робочих місцях, — зазначає директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Русін. — Для прикладу, на сьогодні уже поновлено на робочих місцях 29 осіб у Новгород-Сіверському та 28 — у Ріпкинському районах.

Cім’ї мобілізованих також підтримує відділ соціального забезпечення обласного військового комісаріату. У межах власних можливостей він допомагає зібрати необхідну документацію для оформлення компенсації чи пенсії членам родини загиблого військового.
За даними відповідних служб на сході країни вже загинули 19 бійців, які є нашими земляками.

— До нас звернулися по допомогу з оформленням фінансової підтримки сім родин. Чотирьом з них уже призначено виплати, — каже начальник відділу соціального забезпечення обласного військового комісаріату Тарас Шевченко.— Згідно із Законом «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» право на отримання пенсії та компенсації мають члени родини загиблого. Це — батьки, дружина та діти до 18 років.

Одноразова грошова допомога родині загиблого призначається і виплачується у розмірі 500-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб на дату загибелі. Вона ділиться порівну між усіма членами родини. На даний час це приблизно 609 тисяч гривень. Також одному з членів родини призначається пенсія у розмірі 40% від заробітної платні загиблого бійця.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА



Теги:мобілізація, допомога військовим, Чернігівська ОДА, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar