реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігів вшанував героїв Дебальцевого

Наприкінці січня 2015 року почався наступ ворога на дебальцевському напрямку. Одними з перших, хто вступив у бій з терористами, були наші земляки з 13-го окремого мотопіхотного батальйону. У протистоянні за міста Вуглегірськ та Дебальцево поклали голови 20 військовослужбовців з Чернігівщини.

Віддати шану подвигу героїв сучасності у суботу, 18 лютого, прийшли небайдужі жителі Чернігова та області.

Урочистості почалися з покладання квітів і мітингу біля стели пам’яті загиблих героїв АТО. Участь у заході взяли голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. Про це повідомив сайт Чернігівської ОДА.

Заупокійну літію за загиблими героями відправив отець Євген Орда, який як військовий капелан та волонтер теж був свідком виходу українських військових з-під Дебальцева.

Продовження благодійної патріотично-культурної акції до дня пам’яті «Герої Дебальцевого» відбулося в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм, де представники обласної влади, зокрема заступник голови ОДА Сергій Сергієнко, вручили нагороди учасникам боїв та родичам загиблих.

Варто зауважити, що ініціатор такого формату урочистостей — громадська організація ветеранів АТО «Спілка 13 БТРО». За її ж пропозиціями Чернігівська облдержадміністрація формувала список нагороджених. Артисти філармонійного центру вшанували героїв своєю творчістю. Свій біль через мистецтво почасти висловлюють і рідні учасників АТО, і самі військовослужбовці.



Теги:Чернігівська єпархія, Чернігівська ОДА, Дебальцево, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar