реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Що можуть оігрки?

Головна складова огірка – вода. Її в пухирчастих плодах більше 90%. Усе інше — клітковина, вітаміни і мікроелементи. І хоча огірок не може похвалитися великою кількістю вітамінів, він може по праву пишатися їх різноманітністю — цей овоч містить майже всі відомі корисні речовини. Тому за допомогою огірків можна укріпити організм за цілою низкою позицій.

Огірок здатний:
— Захистити від застуди. Річ у тім, що в огірочках є деяка кількість аскорбінки, яка робить організм невразливим для вірусів та інфекцій. До речі, чим дрібніший огірок, тим більше в ньому вітаміну С. Тому тим, хто не хоче кашляти, варто налягати на корнішони і пікулі. Ну а якщо застуда все-таки вас атакувала, пам'ятайте про те, що огірковий сік має жарознижувальний ефект.

Знизити тиск. Огірковий сік знайомий усім знавцям народної медицини як гіпотензивний засіб.

— Налагодити травлення. Огірки знижують рівень кислотності в шлунку, а заразом допомагають засвоєнню важкої їжі. Отже, кращого гарніру до жирної свинини не придумаєш.

— Зробити шкіру гладкою. Невипадково огірок входить до складу різних косметичних масок. Він розгладжує дрібні зморшки і забезпечує організм вітамінами групи В, які позбавляють від прищів і стимулюють вироблення колагену. До речі, вчені напевно з'ясували, що своєю красою єгипетська цариця Клеопатра була зобов'язана саме огіркам. Вважається, що відома спокусниця за певною схемою пила огірковий розсіл, який здатний підтримувати шкіру в тонусі, зволожувати її і забезпечувати вітамінами і мікроелементами.

— Допомогти в боротьбі із зайвими кілограмами. Огірок — низькокалорійніший плід. У 100 г міститься лише 15 ккал. Окрім того, він містить речовини, які перешкоджають перетворенню вуглеводів на жир. Причому в гірких огірках «схуднувальних речовин» більше.

— Зняти набряки. Огірки мають сечогінний ефект, тому з їх допомогою можна усунути мішки під очима, що виникли після безсонної ночі. А щоб підсилити ефект, прикладіть до повік кружечки огірків. Ясний погляд вам гарантований.

— Зелений афродізіак. Учені стверджують, що привабливість залежить не лише від щирої усмішки або добре підібраного костюма. Ймовірніше, що люди вибирають партнера за запахом. Доктор Алан Хірш, автор книги «Запах сексу», ствекрджує, що фраза «любов з першого погляду» має бути замінена «любов'ю з першого нюху». Згідно з дослідженням доктора Хирша і його колег, чоловіки повинні відмовитися від парфумів, а жінки —зробити зупинку в пекарні. Учені вимірювали рівень сексуального збудження у добровольців обох статей з військово-медичної школи і отримали вражаючі результати. З'ясувалося, що жінкам не подобається запах вишні, смаженого м'яса і чоловічого одеколону. Найбільше збудження викликав у них запах огірків.




Теги:огірки, афродізіак, застуда, набряки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar