реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Що буде, якщо вчасно не погасити мікропозику?

Після того, як весь світ сколихнула раптова пандемія коронавірусної інфекції, багато людей залишилися без роботи, і, як наслідок, без засобів для існування. Своєчасно погашати взяті на себе кредитні зобов'язання непросто. Особливо за умов колапсу фінансово-економічної системи. У зв'язку з цим багатьох цікавить питання, що буде, якщо вчасно не сплатити кредит онлайн швидкий.

Варіанти усунення прострочення

У процесі оформлення дистанційного кредиту позичальник погоджується з умовами кредитного договору, зобов'язуючись своєчасно виплачувати кошти у встановлений термін. Це свідчить про те, що якщо не платити, наслідки можуть бути найрізноманітнішими: від регулярних дзвінків колекторських фірм до затяжних судових розглядів. Якщо позичальник не в змозі повністю або частково погасити мікрокредит, у жодному разі не можна ховатися від менеджерів МФО, ігноруючи їхні дзвінки. Кожна мікрофінансова організація зацікавлена ​​в тому, щоб позичальник якнайшвидше виконав свої кредитні зобов'язання, використовуючи для цього всі важелі та інструменти. Для неплатоспроможних клієнтів МФО передбачені такі варіанти усунення прострочення:

• Пролонгація дії кредитного договору. Дозволяє уникнути накопичення додаткових щоденних відсотків та штрафних санкцій. До пролонгації доцільно вдатися у той момент, коли утворилося значне прострочення за кредитом.

• Рефінансування. Передбачає видачу боржнику нового кредиту, що піде на сплату прострочення. Однак нова мікропозика оформлюватиметься за іншою схемою із залученням поручителів та заставного майна.

Судові розгляди

Якщо позичальник наполегливо ігнорує МФО, і не хоче шукати варіанти вирішення проблеми, кредитор подає позовну заяву до суду з вимогою стягнути з боржника суму заборгованості. У ході судових розглядів позичальник може вийти із зустрічним позовом і попросити знизити розмір процентної ставки або продовжити термін дії кредитного договору. Однак від зобов'язань виплати боргу ніхто його не звільнить. Крім того, всі судові витрати можуть включити до суми боргу позичальника. Таким чином, боржнику належить виплатити суму, яка у 8-10 разів перевищує розмір взятої мікропозики. Слід, добре подумати, перш ніж, допускати прострочення за кредитом. Інакше Ви потрапите у довгострокову боргову яму. Необхідно своєчасно покривати всі взяті на себе кредитні зобов'язання.




Теги:споживач, позика, кредит


Читайте також



Коментарі (0)
avatar