реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Ще одна підозра "смотрящому"

Правоохоронці повідомили про підозру двом чоловікам, серед яких "смотрящий за містом", у встановленні та поширенні злочинного впливу на території Чернігова та в слідчому ізоляторі (ч. 1, 2 ст. 255-1 КК України). Раніше їм та ще одному спільнику оголошували підозру у вимаганні грошей (ч. 4 ст. 189 КК України).
Про це повідомляє Чернігівська обласна прокуратура на своїй Facebook-сторінці.

За даними слідства, раніше судимий чоловік зі статусом підвищеного злочинного впливу, який координує злочинну діяльність на території Чернігова, маючи зв’язки і вплив у кримінальних колах, разом з двома спільниками на волі та ще двома ув’язненими Чернігівського СІЗО організував злочинну схему з вимагання грошей у взятих під варту осіб та їх близьких родичів.

"Застосовуючи фізичне і психологічне насильство та маючи авторитет в СІЗО, ув’язнені займалися вимаганням грошей, посилаючись на недотримання потерпілими «злодійських звичаїв» та отримання звинувачення у торгівлі наркотичними засобами або психотропними речовинами", — йдеться у повідомленні.
Внаслідок вказаних злочинних дій чоловіки отримали 168 тисяч гривень.

Нагадаємо, "смотрящого" за містом та його спільника затримали у червні 2023 року у Чернігові поблизу Привокзального ринку. Зокрема 7 червня перед затриманням чоловіки отримали 40 000 гривень від родича одного із заарештованих. Загалом задокументовано факт вимагання 80 000 гривень.

За інформацією з власних джерел Суспільного, затриманим "смотрящим" є Геннадій Широкан, якого у 2019 році засудили до семи років позбавлення волі за викрадення мікроавтобуса, проте пізніше апеляційний суд відправив справу на повторний розгляд.



Теги:авторитети, прокуратура Чернігівської області, кримінальне угрупування, СІЗО Чернігова


Читайте також



Коментарі (0)
avatar