реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Ще один гопак на олімпійській арені Лондона

До титулів чемпіона Європи і світу Усик додав золоту олімпійську медаль, здобуту на ХХХ Літній Олімпіаді у Лондоні.

У фіналі вагової категорії до 91 кілограма наш боксер переміг італійця Клементе Руссо -14:11.

У першому раунді судді нарахували перевагу італійця в два очки (1:3), але у другій 3-хвилинці українець своїми сильними ударами розбив надії суперника на золоту медаль. Проте судді нарахували нічию (8:8).

Тож у заключному раунді Усик завдавав настільки потужні і точні удари, що Руссо ледве встояв на ногах.

Після перемоги виконав між канатів запальний гопак із присядкою й розкруткою, та ще й пробігся із прапором. Ну й, само собою, оселедцем на голові. Кличкам і не снився такий натиск і така еспресія. Під час нагородження Олександр помахав уявною шаблею, а ГІМН СПІВАВ УГОЛОС!

Клас є клас: український козак із Криму Усик - чемпіон світу 2011 року, чемпіон Європи 2008 року. А в першому колі олімпійського турніру, нагадаємо, він вибив іншого фаворита - росіянина-дагестанця Артура Бетербієва, переможця ЧС-2009, ЧЄ-2006 і 2010 (у вазі до 81 кг).



Довідка з Вікіпедії.
Олександр Усик (нар. 17 січня 1987, Сімферополь) — український боксер-любитель, олімпійський чемпіон (2012), чемпіон Європи у напівважкій вазі, чемпіон України, Заслужений майстер спорту. Чемпіон світу 2011.

Аспірант Львівського державного університету фізичної культури.[4][5]

Перед Олімпіадою він, як і ще кілька спортсменів, поголоив голову, щоб мати оселедця. А в Лондоні перед міжнародною спортивною публікою станцював гопака. Сам родом -- з Криму. Скажіть йому, що Крим -- "ісконно русская
зємля"...



Теги:Олександр Усик, оселедець, гопак, Крим, олімпіада, бокс


Читайте також



Коментарі (0)
avatar