реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Шахраї викриті — гроші повернуті

На Щедрий вечір працівники міліції повернули 90-річному подружжю гроші, видурені шахраями

12 січня поточного року від голови Іванівської селищної ради до Семенівського РВ УМВС о 13:30 надійшло повідомлення про те, що близько години тому до будинку 90-річного діда Івана, пенсіонера з їхнього села, заходила невідома жінка ромської національності. Ця особа представилася працівником соцзабезу. В подальшому вона повідомила стареньким (а разом з чоловіком проживає і його літня дружина), що в державі триває обмін грошей. Задуривши голову людям, ця спритниця шахрайським способом заволоділа всіма їх грошима - 9000 гривень. У свою чергу шахрайка віддала пенсіонерам так звану «ляльку» -- конверт з газетним папером. Саме цей непотріб знайшов старенький через декілька хвилин, коли вирішив переглянути «нові гроші». А в цей час справжні гроші разом з чорнявою жіночкою та її спільницею, від’їхали на автомобілі з села.

Те, що інформація про злочин надійшла до міліції дуже швидко, дало свій результат. В даному випадку на високому професійному рівні спрацювали співробітники Семенівського райвідділу міліції – орієнтування вчасно отримали всі, хто міг допомогти у затриманні лиходіїв.

Був уведений план «Перехват», поінформовані пости ДАІ, на місце злочину виїхали слідчо-оперативна група Семенівського райвідділу, дільничні, оперативники та керівництво.

Швидкий подвірний обхід дав свій результат. Одна із сусідок стареньких записала номер машини незнайомців. А сусід, який на вулиці рубав дрова, — запам’ятав марку машини. Чужий автомобіль «Шевроле-авео» сріблястого кольору стояв та чекав жінку на початку вулиці.

Отримавши цю інформацію, співробітники міліції по базі даних встановили власника автомобіля, він був з Бахмача. Оперативники вирушили туди, в цей же час інформація про авто через чергову частину УМВС області була оперативно надана всім постам ДАІ та іншим підрозділам міліції. Саме працівники державтоінспекції Бахмача й затримали автомобіль із підозрюваними. О 18:20 на автодорозі – під’їзді до станції Бахмач — зупинили транспортний засіб, що підпадав під орієнтування. В салоні автомобіля таксі перебували дві пасажирки 23-х та 17-ти років. І як з’ясувалась пізніше, вони є рідними сестрами і так само, як водій мешкають в місті Бахмач Чернігівської області.

Нині підозрювана, 1988 року народження, дала правдиві свідчення, гроші вилучені і після відповідних слідчих процедур були повернуті працівниками міліції діду Івану та його дружині. На свято «старого Нового року», не встигши оговтатись від крадіжки, стареньких чекала приємна несподіванка: до оселі завітали міліціонери та повернули всі до копійчини їхні збереження.

Порушена кримінальна справа за ознаками статті 190 частини 1 кримінального кодексу Украйни (шахрайство), яка передбачає термін ув’язнення до 3 років. Долю цієї жінки-шахрайки буде вирішувати суд, адже вона виховує двох неповнолітніх дітей та на додачу ще й на 7-му місяці вагітності.

Злочин вдалося розкрити «по гарячих слідах» в результаті чіткої взаємодії громадськості і міліції. Оперативне надходження інформації від громадян, миттєва реакція і злагоджені дії підрозділів міліції дали свій результат.
Зараз перевіряється причетність усіх фігурантів злочину до аналогічних діянь в інших районах Чернігівщини.
ВЗГ УМВС та прес-служба
УДАІ в Чернігівській області







Теги:шахрайство, Бахмач


Читайте також



Коментарі (0)
avatar