реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Сесія обласної ради: опозиція пробувала зробити скандал

Чернігівська обласна рада на своїй черговій сесії затвердила програму соціально-економічного розвитку області на 2011 -- 2015 роки "Чернігівщина -- 2015. Спільний шлях до добробуту", хоча її обговорення і перетворилося на маленьку копію Верховної Ради: опозиціонери Микола Звєрєв ("Батьківщина") та Ярослав Демченков ("Фронт змін") намагалися перетворити її обговорення у критику обласної влади.
Віктор Лазар, голова обласної асоціації роботодавців "Сіверщина", заявив, що насправді в області працює одна програма "Власний дім", але й цю приймати треба, тому що не буде програми -- не буде фінансування. Прагматичний підхід сподобався більшості депутатів і вони проголосували за програму.

Друге питання, на якому трохи спотикалися депутати, -- надання в користування мисливських угідь підприємству "Єгер". Доходило до погроз подати на голову обласної ради Анатолія Мельника до суду за порушення регламенту, але й це рішення було проголосоване.

Знову виникло питання про пожежну та техногенну безпеку на території військової частини А 1479 Міністерства оборони, що в Ічнянському районі -- міністри міняються, а загроза вибухів порохових складів так само актуальна. Варто зазначити, що у випадку біди можуть постраждати населені пункти не тільки Ічнянського, але й Прилуцького районів. Депутати знову звернулися до міністра оборони...

Також сесія обласної ради затвердила звіт про виконання обласного бюджету за перший квартал, програму розвитку архівної справи, звільнила батьків від плати за утримання дітей в інтернатних закладах, вирішила ряд поточних питань.

За пропозицією того ж таки депутата Віктора Лазаря сесія погодила контракт із директором обласного музично-драматичного театру імені Т.Шевченка Сергієм Линником не на три роки, як планувалося, а на 5. Мотивація, що театр ожив, запрацював і треба людині проявити довіру.

Сесія зняла з обліку село Попове Кіровської сільради Новгород-Сіверського району. Як прокоментував "Сіверщині" депутат Новгород- Сіверської районної ради Борис Домоцький, минулого року з цього села виїхав останній житель. Амінь селу!

Сесія підтримала ряд депутатських запитів -- зокрема, Олег Обушний цікавиться законністю витрачання коштів на утилізацію пестицидів, ремонтом дороги з Чернігова на селище Десна, розбиту лісовозами, та законністю приватизації санаторіїв "Остреч" і "Десна". Депутат Володимир Лобосок порушив питання про придбання автобуса для підвезення учнів Тимоновицької ЗОШ Семенівського району. Депутат Ю.Богомолець турбується ремонтом дороги на Любеч, також розбитої великовантажними автомобілями.



Теги:Остреч, А.Мельник, Чернігівська обласна рада, Десна, Попове, В.Лазар, санаторії, мисливські угіддя


Читайте також



Коментарі (0)
avatar