реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Серед призовників більшає плоскостопих та сколіозних

У Чернігові під час осінньої призовної компанії до війська направлять 170 юнаків. Про це повідомив голова міської призовної комісії — заступник Чернігівського міського голови Станіслав Віхров під час установчого засідання призовної комісії міста.

За його словами, призовна компанія проходитиме згідно Указу Президента України та розпорядження міського голови і триватиме з 1 жовтня до 30 листопада. На призовну комісію викликатимуть чотири тисячі чоловік. З них лише придатні за станом здоров'я та фізичним розвитком юнаки підуть служити у війську.

Міський військовий комісар, полковник Володимир Кравчук розповів, що оповіщення юнаків призовного віку шляхом вручення персональних повісток розпочалося на початку серпня і здійснюється працівниками комунальних підприємств та головами вуличних комітетів. Також він додав, що занепокоєний збільшенням кількості юнаків призовного віку, які притягались до кримінальної відповідальності, вживають спиртні напої і наркотичні речовини. А також тих, які не отримали базову середню освіту. Зокрема, трапляються випадки педагогічної запущеності і розумової відсталості серед призовників. Зростає чисельність юнаків із черепно-мозковими травмами, захворюваннями органів травлення, шкіри. Найчастіше юнаки страждають на порушення опорно—рухового апарату: плоскостопість, артроз, артрит, сколіоз, а також на серцево—судинні захворювання.

У ході обговорення актуальних проблем призовної компанії під час наради було вирішено виділити додаткові кошти у сумі 15 тисяч гривень для проведення медичного обслідування 170 юнаків, яких буде відібрано до служби, щодо виявлення можливості їх захворювання на вірус гепатиту В і С.

Перша відправка призовників до Збройних Сил України та інших військових формувань у місті відбудеться з 6 жовтня 2011 року.



Теги:сколіоз, призов, плоскостопість


Читайте також



Коментарі (0)
avatar