реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Серце вміє співати!

Лікар-невропатолог із Челябінська (Росія) Віктор Бубнов придумав, як перекласти на ноти серцевий ритм. Ідея перетворення ритму ударів серця на музику спала лікарю на думку, коли він прочитав, що зарубіжні вчені змогли перекласти ритми мозку на музику. «Відстань між ударами серця різна, — пояснює Віктор Бубнов, — навіть якщо різниться на соті долі секунди. За рахунок цього можна з ритмічних ударів отримати мелодію».

Технологія така. Спеціальна медична програма перетворює кардіограму на ритмограму – виходить довга крива. Потім комп’ютерна програма перетворює цей графік на аудіофайл, котрий завантажується в нотний редактор, де можна вибрати інструменти, які виконуватимуть музику серця.

Цю технологію Бубнов разом із програмістами розробляв протягом року, комп’ютерну програму одразу запатентував і почав випробовувати на своїх близьких. Незабаром помітив, що прислуховуватися до голосу серця корисно для здоров’я.

Лікар Бубнов стверджує: «При підвищенні тиску, змінах пульсу послухати музичний файл – все одно що вжити своєрідну музичну таблетку».

На думку лікаря-винахідника, лікувальний файл можна використовувати як додатковий засіб – фізіопроцедуру при лікуванні серця, неврозів, порушеннях сну, головному болю, інших захворюваннях.

«Серцеві» композиції звучать як справжні мистецькі твори. Милозвучність залежить від багатьох факторів: статі, віку, самопочуття і навіть настрою. «Мелодія буде гарніша, якщо людина — в спокійному стані, тому що частота серцевих скорочень у неї рідша, дихання глибше, спокійніше», — розповідає Віктор Бубнов. У гіпертоніків мелодія виходить монотоннішою, меланхолічною.

Уся процедура від отримання кардіограми до перетворення ритму серця на музику займає не більше 10 хвилин.

У кожної людини свій унікальний ритм серця. Це як відбитки пальців, тому й кардіомузика неповторна.

Челябінський лікар упевнений: його ноу-хау допоможе у пізнаванні людського організму, а поки що він вивчає, як реагують закохані на музику люблячих сердець та діти — на пісню материнського серця.

За матеріалами російських ЗМІ




Теги:програміст, ноу-хау, музика серця, невропатолог, Віктор Бубнов


Читайте також



Коментарі (0)
avatar