реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Семенівська мітла вичистила таки «регіонала» з українського політикуму

Семенівський районний суд на минулому тижні виніс ухвали по цивільних справах за позовами народного депутата Ігоря Рибакова до депутата Семенівської районної ради Павла Бондаренка та голови Семенівської райдержадміністрації Сергія Деденка про захист честі, гідності та відшкодування моральної шкоди в розмірі по 100 тис. грн з кожного.

За проханням Ігоря Рибакова дані позови суд залишив без розгляду.

Нагадаємо, на початку вересня нинішнього року під час передвиборчої кампанії до парламенту громадські та партійні організації Семенівщини ініціювали проведення мітингів люстрації Рибакова. Розуміючи на той час, що є тільки два способи боротьби з одіозними кандидатами – це мітинги люстрації та єдина узгоджена демократичними силами кандидатура до Верховної Ради.

Саме тому 12 вересня в Семенівці відбувся мітинг, в якому взяли участь представники громад 207-го виборчого округу. Промовці на цьому мітингу зазначили, що ті обранці, котрі 16 січня 2014 року проголосували за «диктаторські» закони, мають на руках кров «Небесної сотні» і причетні до загибелі тепер вже сотень українців.

Також Рибакову нагадали про скандал в 2012 році, пов’язаний з купівлею депутата Забзалюка, за вихід останнього з опозиційної фракції, внаслідок чого українські журналісти охрестили Рибакова «генералом тушок. Майже кожен промовець на мітингу згадував про те, що цей одіозний кандидат звик «щедро засівати гречкою» у своєму окрузі. Резолюцією цього мітингу стало звернення до кандидата Ігоря Рибакова, щоб він знявся з балотування, оскільки не має морального права балотуватися знову до Верховної Ради через те, що він та особа, яка по всіх критеріях підлягає люстрації.

Однак, після проведення цього мітингу люстрації Рибаков позивається до суду. Мабуть, у його виборчому штабі думали, що таким чином можна буде залякати громадських активістів, чи хоча б утихомирити їхній ентузіазм, щоб не мітингували. Втім, не так сталося, як гадалося.

Мітинги люстрації почали проводитись по інших районах 207 округу, а в Семенівці їх було троє.

Зауважимо, що напередодні виборів Центральна виборча комісія України оголосила попередження кандидату у народні депутати в №207 виборчому округу Ігорю Рибакову за порушення встановлених Законом України "Про вибори народних депутатів України" обмежень, щодо проведення передвиборчої агітації - суд встановив факт підкупу виборців.

За результатам позачергових виборів депутатів Верховної Ради України в 207-му окрузі переміг єдиний узгоджений кандидат від демократичних сил Анатолій Євлахов.

До речі, під час мітингу його учасники згадали, що понад десять років тому семенівці вручили мітлу Наталії Вітренко, щоб та летіла «геть» з українського політикуму. Громадські активісти зауважили, що відтоді пані Вітренко не чутно й не видно.

Тож учасники мітингів люстрації не стали порушувати доброї «традиції» і чергову мітлу із написом «Щасливого польоту» передали пану Рибакову. Наразі на Чернігівщині це знову спрацювало.

Павло БОНДАРЕНКО,
депутат Семенівської районної ради



Теги:Люстрація, виборри 2014, Ігор Рибаков, Семенівка, округ 207


Читайте також



Коментарі (0)
avatar