реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Село зможе розширитися, відібравши свої землі через суд

Завдяки захисту законних інтересів громади с. Количівка Чернігівського району прокуратурою області в розпорядження місцевих жителів повертаються землі, передбачені для розширення меж цього населеного пункту.

Нещодавно апеляційний суд Чернігівської області залишив у силі ще одне рішення за позовом прокуратури, прийняте на користь селян.

Мова йде про резонансну ситуацію, коли землі, щодо яких вже тривав процес юридичного включення до меж села для житлової та громадської забудови, були надані в приватну власність 4 фізичним особам по 2 га кожному.

На той час для розширення меж села сільською радою вже були розроблені проект землеустрою та генеральний план, на які витрачено громадські кошти. Документи оформлялися з відома та за погодженням з уповноваженими органами місцевої влади. Однак цей факт при передачі землі в приватну власність поміченим не був. Цікаво, що цю землю одержали особи, які є мешканцями інших регіонів України.

Для повернення незаконно розданих земель прокуратурою Чернігівської області здійснюється представництво інтересів селян у судах за 4 позовами (згідно із законодавством, окремо до кожного набувача земельної ділянки).

Отже, апеляційним судом підтверджено правомірність таких позовних вимог прокурора у третьому з цих чотирьох судових спорів.

Раніше законність двох рішень на користь громади щодо цих земель вже підтверджена судами як апеляційної, так і касаційної інстанцій.

Два рішення судів — загалом щодо 4 га землі — вже реально виконані шляхом скасування державної реєстрації права власності за приватними особами. Прокуратурою області цей процес взято на контроль.



Теги:Количівка, оренда землі, Земля, мощнейший


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
У Ніжині площу міста збільшили нещодавно на кількасот гектарів. Узаконили таким чином житлову забудову на сільській території за межами сільських населених пунктів(?!). Чи не щось подібне твориться  і у причернігівській Количівці?
avatar