реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Село на човнах. Фото

Унаслідок цьогорічної зими через повінь не тільки мешканці Радуля Ріпкинського району діставалися на човнах на «Діди» до могилок своїх мерлих родичів. Село Суслівку, розташовану за кілька кілометрів від Радуля, оточила вода з усіх боків. Відтепер до найближчого села Задеріївка — центральної частини сільської ради — кіньми і на авто не поїдеш, бо вода залила глибоким шаром трикілометрову відстань, тому сільська рада організувала пересування човнами.

«Подібна повінь наші угіддя накривала в 2004 році, — пригадує секретар Задеріївської сільської ради Надія Потапович.¬ — А до цього не було такого років тридцять. Цьогорічна вода вийшла з берегів річок Дніпра і Сож і дійшла до Задеріївки. Два дні як оце почала спадати. Жоден з будинків Суслівки не підтоплено, бо село знаходиться на височіні, просто вода його обступила. Помешкання жителів у сусідньому селі Камінка, що також належить до нашої сільради, теж не затоплені. Та й дорога там асфальтована, ¬знаходиться вище ґрунту».

Торік між селами Задеріївка та Суслівка намагалися прокласти дорогу з твердим покриттям. Але з якихось причин (мабуть, через відсутність фінансування) до кінця прокласти такий напрям не вийшло. А де встигли це зробити, ті місця видніються острівцями, бо дорогу грамотно хотіли прокласти насипом. І це було б добре — вода на такий рівень не піднімається. Шкода тільки, що там, де пісок, встигли прокласти, а щебінь – ні, його, напевно, розмиє цьогорічна вода.

«Мешканців села, а вони переважно всі старенькі, ми не залишили в біді, —розповідає задеріївський сільский голова Олексій Ходаш. — Якщо приїжджають з міста їхні родичі, то ми перевозимо їх у Суслівку, а це три кілометри човнами. Для цього сільська рада організувала постійне перевезення — уклали угоду з місцевим жителем. Номер його телефону зазначено на переправі».

Може, нова влада знайде можливість та в рамках урядової «програми доріг» до Євро-2012 завершить розпочате будівництво? Адже великий обсяг роботи на цій ділянці вже виконано. Хоча Євро-2012 не до таких маленьких доріг — хоча б головні автомагістралі відремонтувати, а не те, що якісь там лісові дороги.

Сергій КОРДИК







Теги:затоп, човни, Суслівка, Задеріївка, Потоп, Повінь, Ріпки, Село, Радуль, човнах


Читайте також



Коментарі (0)
avatar