реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Вода наступає!

Внаслідок підйому рівня води в р. Снов, за повідомленням Чернігівського обласного упарвління МНС, порушено транспортне сполучення між селами Великий Дирчин та Малий Дирчин (Городнянський район). Дамба, через яку здійснюється сполучення між селами переливається водою на 3 ділянках правого берега шириною 55м та 35м, лівого берега шириною 7м. Висота шару води складає від 0,5 м до 1 м. Будинки та садиби у с. Малий Дирчин не підтоплені. Сполучення між селами забезпечується за допомогою човнів.

На території Великодирчинської сільської ради Городнянського району 31 березня проведене виїзне засідання обласного штабу з безпечного пропуску льодоходу, повені та дощових паводків у 2010 році під головуванням голови обласної державної адміністрації. Були визначені першочергові заходи щодо життєзабезпечення населення с. Малий Дирчин, а також розглянуті питання і поставлені завдання керівникам обласних управлінь та організацій по здійсненню подальших протиповеневих заходів у інших районах області.

У зв'язку з початком процесу руйнування льодового покриву на р. Десна і підйомом рівнів води з 27 березня 2010 року порушене транспортне і пішохідне сполучення 4 населених пунктів Менського району, що знаходяться на лівому березі р. Десна з районним центром (с. Остапівка – проживає 115 жителів, с. Червоний Маяк - проживає 41 житель, с. Куковицьке - проживає 1 житель, с. Червоні Луки - проживає 28 жителів).

Жителям сіл дозволений перехід по залізничному мосту до смт Макошине, продукти та товари першої необхідності завозяться один раз на тиждень.

Припинене пряме сполучення з райцентром населених пунктів Пекарівської сільської ради (сіл Пекарів, Кнути, Костирів, Синютин) Сосницького району. Транспортне сполучення з райцентром даних населених пунктів здійснюється через смт Короп.

Доставка хлібобулочних виробів до сіл Пекарівської сільської ради здійснюється в об’їзд через смт Короп Сосницьким хлібокомбінатом райспоживспілки, товарів першої необхідності та продовольчої групи – раз на тиждень Сосницькою райспоживспілкою, а також 3 підприємцями.

В зв’язку з підйомом рівнів води в р. Десна з 30 березня розведений понтонний міст через р. Десна біля м. Новгород-Сіверський. Автомобільне сполучення з населеними пунктами Биринської сільської ради (с. Бирине, с. Прокопівка, с. Підгірне) здійснюється через м. Шостка Сумської області.

В зв’язку з льодоходом з 1 квітня розведений понтонний міст через льдохід, понтонний міст р. Сейм біля с. Осіч Бахмацького району. Автомобільне сполучення з с. Осіч здійснюється по дорозі Каціри-Осіч.

Життєдіяльність населення забезпечується, впливу повеневих вод на населені пункти та об’єкти господарювання немає.




Теги:Великий Дирчин, льодохід, Сосницький район, Сумська область, човни, Повінь, понтонний міст, р.Десна, шостка, р.Снов


Читайте також



Коментарі (0)
avatar