реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

СБУ відкриває таємниці

В інформаційно-довідковому залі Управління СБУ в Чернігівській області оновлено базу даних відкритого електронного архіву розсекречених документів Служби безпеки України.
Електронний архів доповнено інформацією щодо поховання радянських громадян у Саксонії та про долю радянських військовополонених. Ці данні були надані німецьким об’єднанням «Саксонські меморіали» в рамках двостороннього співробітництва. За допомогою розробленої цим громадським об’єднанням бази даних є можливість знайти відомості про багатьох наших співвітчизників, які брали участь у другій світовій війні, у тому числі і про тих, хто до останнього часу вважався зниклим без вісті.
Крім того, оновлено списки репресованих українців, які утримувалися у виправно-трудових таборах на території Казахстану, та списки військовополонених, похованих в Україні.
Розширено масив даних щодо репресованих у 1920-50-х роках, згодом - реабілітованих. На теперішній час вони нараховують близько 21,5 тисячі осіб.
Відвідувачі також можуть ознайомитися з електронним варіантом наукових видань, підготовлених Галузевим державним архівом СБУ у 1994-2008 роках, а також статтями та монографіями науковців з історії України.
Нагадаємо, що інформаційно-довідковий зал Управління СБУ в Чернігівській області (м. Чернігів, вул. Шевченка, 28) працює щоденно з 14-00 до 17-00, окрім суботи, неділі та святкових днів. Телефон для довідок: 655-262.

Прес-група Управління СБУ
в Чернігівській області




Теги:репресії, Друга світова війна, військовополонені, Саксонія, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar