реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Шухевич знову переміг. Цього разу -- Петра Симоненка

CУД ЗОБОВ’ЯЗАВ вождя комуністів ПЕТРА СИМОНЕНКА СПРОСТУВАТИ НАКЛЕП НА Головнокомандуючого УПА РОМАНА ШУХЕВИЧА Печерський районний суд м. Києва своїм рішенням зобов’язав народного депутата, керівника Комуністичної партії Петра Симоненка на найближчому пленарному засіданні Верховної Ради України спростувати поширену ним недостовірну інформацію про Романа Шухевича щодо ніби-то його та Української Повстанської Армії посібництва нацистам під час Другої Світової війни.

Іменем України у відкритому засіданні суд встановив: “Роман Шухевич ніколи не зраджував українському народові, на вірність Радянському союзу не присягав, керована ним Українська Повстанська Армія боролося як проти більшовицького бандитизму на теренах Західної України, так і проти німецьких завойовників”.

Позов було ініційовано дітьми Шухевича Юрієм Шухевичем-Березинським та Марією Трильовською.

Рішення ухвалено 14 січня 2010 і набуло чинності. Головувала суддя Волкова С.Я.

Директор Державного галузевого архіву СБУ Володимир В’ятрович в своєму коментарі Українській Інформаційній Службі зазначив:

«Висновок суду повинен поставити крапку в різного роду спекуляціях на темі українського визвольного руху і припинити наклепи на борців за українську державність”.




Теги:Роман Шухевич, УПА, Друга світова війна, Петро Симоненко, СБУ


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Доброго копняка під ср..ку дали комуняці!
avatar
2
Горе нам,українцям, що не маємо сьогодні Шухевича, Бандери, Коновальця, Петлюри, Скоропадського... А натомість топчуть нашу Землю Симоненки - їдять борщ і сало. І коли тільки вони гав..ать перестануть?
avatar