реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Саламатін, як ознака страху Януковича

Президент України Віктор Янукович зробив Дмитра Саламатіна міністром оборони, бо боїться за своє майбутнє. Таку думку висловив директор Українського інституту публічної політики Віктор Чумак.
За його словами, є дві складові у цьому призначенні: перша — це страх і відсутність інших ресурсів у вирішення певних питань у вигляді громадянської війни.

"Призначення Ігоря Калініна, Дмитра Саламатіна, Віталія Захарченка — це призначення людей, які не мають ні політичного минулого, ні політичного майбутнього. Ці люди віддані Януковичу, або його родині. Таких людей ставлять тоді, коли є певна небезпека. Саламатін достатньо рішучий політик, якщо згадати його поведінку у Верховній Раді (бійка на захист Чорноморського флоту Росії - ред.). Тобто у президента є надія, що ці люди виконають будь-який його наказ. І навіть не будуть думати чи це є правомірним. Тобто іншого ресурсу, щоб захистити президентові себе я просто не бачу. Бо народна любов, довіра і підтримка падають занадто стрімко. Також немає і зовнішньої підтримки: ні з боку Росії, Європи чи Америки. Крім того немає значного фінансового ресурсу. Тому залишається єдине: збереження влади. І цей сценарій вже почали брати до розрахунку. І дуже погано, що до цього розрахунку береться і армія", - сказав політолог.

Другий чинник, на думку Чумака, криється у дерибані землі, якою володіє Міноборони.

"Міністерство оборони на сьогоднішній день залишається досить таким ласим шматком напередодні дерибану землі. І тому тут також треба своя людина, яка не буде мати інших груп впливу. Буде прийняте рішення в одному місці і воно буде чітко виконане Саламатіним. Тобто земля також є таким мотиваційним чинником", - зауважив він.

Віктор Чумак вважає, що Єжеля звільнили через те, що був ненадійним у певних питаннях.

"Єжель не був надто надійним. Крім того у нього українські коріння. Таким чином на нього можуть впливати різні політичні еліти. І зрештою Єжель буде думати, чи виконувати йому той наказ. А Саламатін жодним чином не вважає Україну своєю Батьківщиною, а сприймає, як місце чергової роботи. Не більше", - сказав політолог.
Відголос



Теги:Українська армія, Саламатін, Єжель, ксенофобія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar