реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

36-й ранок Широкої війни

Він прийшов з дрібнесеньким дощем і радісними звістками про втечу російської армії з Чернігівщини- звісно, не вся і не зовсім, але вчора вони, побиті під Києвом, тікали з піджатими хвостами двома колонами через лосинівський та ічнянский напрямки по 300 і 150 одиниць техніки. Їх Чернігівщина зустріла гаряче - був бій в районі Нової Басані, а ось Стара Басань була дуже понищена окупантами.
Залишили вчора Ковпиту під Черніговом, забравши в селян що цінніше, як то килими. Мародери. В мого доброго знайомого, в материнській хаті, днювали і ночували, а наостанок вивалили стіну лазні, щоб добре встановили кулемети.
Староста Ковпити ходив і шушукався з окупантами, а в Боровиках староста зняв і українські прапори, сказавши - така команда. Чия може бути команда старості Гончарівської громади?
Взагалі, деяких старост треба було оголошувати в розшук, бо побрали автомати і спали з ними замість жінок, та ще й понатягували броніки - від кого ви захищалися в неокупованих селах? Після перемоги треба буде пильно проаналізувати як вели себе старости і голови громад?
А світ починає приходити до тями - що для нього значить Україна. Бо, виявляється, тепер, через війну росіян з українцями світові загрожує голод. У Туреччині, скажімо, уже черги за соняшниковою олією, бо 55 % світового експорту - з України. Ось що нищить наші грунти і які би ми були багаті, якби агрохолдинги не жерли всі прибутки від того виснажуючого нашу землю експорту! А Ліван, Єгипет, Йємен, Лівія, Сирія тощо взагалі критично залежні від нашого зерна, курятини, яловичини. Зараз в Чорному та Азовському морях росіяни заблокували біля 100 кораблів з продукцією - це судна різних країн, в тому числі й тих, які не вводять санкцій. В Бердянську кац...и просто вкрали три кораблі українські із зерном. Ну, злодійство - питома російська риса, нічого нового. Це знаємо ми, має зрозуміти і світ.
Наразі в ООН створена міжнародна комісія по розслідуванню воєнних злочинів Росії в Україні.
...І був умитий Божою вологою ранок, і прийшов 36 день Широкої української війни. І чув Пан Бог молитви зраненої землі і наближав героїчним синам її й донькам перемогу над Каїновими нащадками, що прийшли з краю Гога і Магога.

Василь Чепурний
Фото ілюстративне

PS Щойно староста Боровиків переконував мене при допомозі тероборони, що прапорів ніхто не знімав. Добре, перевірю інформацію більш ретельно і за потреби вибачусь.
Фото Яни Колібаби з села Боровиків






Теги:російські окупанти, широка війна, мародери, Українська армія, Чернігівщина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar