реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Садист і гвалтівник нав'язує українцям концепцію вини за Бабин Яр

Дякуючи Яніні Соколовій дізнався про жах, який тихо відбувався останніми місяцями в Києві. Це історія про Меморіал Бабиного Яру. Місце нашої спільної трагедії, місце, де під час окупації Києва було розстріляно більше 150 тисяч людей. Євреїв, ромів, українців. Десятки тисяч вбитих нацистами. Це місце – наша спільна травма.
І саме тут має постати Меморіал Бабиного Яру. Проект довготривалий, він пройшов безліч стадій обговорень та експертиз, в тому числі міжнародних, аж раптом в цьому проекті на запрошення російських олігархів Ґєрмана Хана та Михайла Фрідмана з’явився російський режисер Ілля Хржановський.Звичайно, вже в цьому моменті ви можете почати задаватись питанням, яким чином в історії створення Меморіалу у Києві з’явилось стільки росіян, які будуть вирішувати якою буде пам’ять українців про історію злочинів на нашій землі.

Але це вже трохи інша історія. Сьогодні не про це, хоча і це важливо, в контексті питання національної гідності!

Зараз варто трішки прискіпливіше розглянути постать нового художнього керівника Меморіалу. Постать режисера Хржановського.

Цей режисер відомий лише одним фільмом – «Дау». Фільмом, в якому актори не грають біль, а їм справді роблять боляче. Дуже боляче. Фактично над людьми в цьому кіно безжально знущаються заради задоволення якихось психопатичних потреб режисера Хржановського.

Хочете приклад? У фільми Дау дівчину реально ґвалтують пляшкою. В інтерв’ю російському РБК Хржановський відкинув претензії в негуманності, а сцену зґвалтування пляшкою він прокоментував ось так: «А “мучается” — это что? …Мы же мучаем людей в жизни намного больше. Так устроены люди. Понимаете, все зависит от “квантового” взгляда наблюдателя… А что такое “на самом деле?”».

Одна із французьких кінозірок, з якою спілкувались журналісти французького Le Monde відмовилась від роботи з Хржановським, побачивши його фільм, який мала дублювати, цитую: «Я не можу цього дозволити. Ця жінка страждає насправді!» – кричала вона на режисера. «Та насрати, вона всього лише проститутка, котру я знайшов в БДСМ-борделі», — відповів Хржановський».

“Понимаете, все зависит от “квантового” взгляда наблюдателя…”
Квантовий садист Хржановський на цьому, звичайно не зупинився.

У його фільмі також мучать дітей. Немовлят! Саме про це написала Яніна Соколова і закликала відреагувати нашого уповноваженого з прав дітей та поліцію, відреагувати на факти насильства російського режисера. Чому на це має реагувати українські чиновники та правоохоронці? Тому що російський режисер використав у своєму кіно українських дітей з сиротниців.

Хржановський у кіно знущався над українськими сиротами, ґвалтував жінку і співпрацював з російськими неонацистами та антисемітами. А тепер він приїхав, щоб будувати Меморіал Бабиного Яру, щоб українці краще пам’ятали знущання та вбивства нацистів.
Я відмовляюся розуміти цей трешняк!

І навіть це не кінець історії. Я познайомився з “концепцією”, яку запропонував Хржановський для Меморіалу. І в мене склалось враження, що його мета – переплюнути знущання над немовлятами.
Для мене очевидно, що “нова концпеція Хржановського” переслідуює цілком російські цілі – перетворити українську трагедію на український злочин. Зробити з постраждалих – убивць.

Хржановський відверто каже, що хоче виділити історію Бабиного Яру з історії Голокосту, з історії злочину нацистів проти людяності, він хоче розповісти українцям історію унікального особливого “українського Голокосту”. Відчуваєте? Київ – українська столиця. Злочини – нацистів. Тому росіянин розкаже про “особливий український Голокост”.

Бабин Яр – це величезна рана, не пережита до кінця трагедія, яку схиблений псих намагається використати, щоб тепер зробити боляче цілій країні, а не тільки людям на знімальному майданчику.

Я закликаю керівників та членів наглядової ради Меморіалу відреагувати негайно. І відреагувати не вступаючи в полеміку про мистецтво, а відразу звільнивши з посади цього Хржанівського. Бо це вже не про мистецтво. Це про гідність. І це про біль мільйонів людей. Поряд з яким такі нелюди не можуть навіть стояти. Не те що чимось керувати.

А дискусії про мистецтво ми перенесемо на інший раз, я, наприклад, знаю історію про художника, який розпочав світову війну, давайте його призначимо посмертно керівником десь в росії, тим більше, що якийсь час цей художник дуже плідно співпрацював з СРСР, правонаступником якого стала расєюшка.

Сергій ПРИТУЛА
Літературна Україна



Теги:гібридна війна, голокост, Бабин Яр, Сергій Притула


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Це абсурдність насправді. Так не має бути,але чому ви мовчите коли нагороджують бійця СС Галичина? І він зігує!! Та це один випадок з. Чому мовчите, коли шанують Бандеру? Для вас він «герой» бо він був проти червоної армії? Але він був пліч о пліч з нацистами!!! Ви самі в цьому винні, ви самі не проявляєте поваги до загиблих від рук нацистів та їх прибічників, яких я назвала вище. І якби це був не російський режисер психопат, а український, то ви і слова проти не промовили. Ви живете за подвійними стандартами і відкриваєте рота тільки, коли треба.
avatar
2
Оксана Оксана ты лживая мразь! Отвратительная кацапскаяя шмара! ОУН УПА Нюрнбергским трибуналом признаны национально-освободительными движениями, а не "пособниками нацистов", как ты тут цитируешь русо-фашистскую пропаганду! Бандера сидел в немецком концлагере за провозглашение независимости Украины! Дивизия СС Галитчина не входила в состав войск СС, выполняна только комендантские функции и нацистскими преступниками не признана! Закрой свою лживую , вонбючую пасть, сосалка путинская!
avatar