реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Руслана в кайданах: «Не мовчи! Бо Україна перетворюється в тюрму»

Народну артистку України Руслану Лижичко ввели в зал столичної інформагенції УНІАН у наручниках, вели попід руки два височезні «тюремні охоронці».. Таким антуражем відома співачка одразу ж підкреслила суть своєї прес-конференції, на якій оголосила про приєднання до всеукраїнської акції протесту «Не мовчи!» Не мовчати проти порушення прав людей, беззаконня, свавілля судової влади — до цього народна артистка України закликала своїх колег —митців, усіх співгромадян. Ситуація більш ніж серйозна: «Тюрма є новий символ України»— такою була заява співачки.

Безпосереднім приводом включитися в боротьбу за права людини стала для співачки справа Павличенків. Як відомо, нещодавно Голосіївський районний суд Києва виніс вирок 47-річному киянину Дмитрові Павличенку і його 19-річному синові Сергію, звинувативши їх у вбивстві весною минулого року судді Шевченківського райсуду Сергія Зубкова. Батько засуджений до довічного ув’язнення, син до 13 років позбавлення волі. Вирок уже оскаржено, днями відбудеться апеляційний розгляд цієї резонансної справи, яка викликала кількатисячні акції протесту в Києві. Акція на захист Павличенків шириться країною, адже в цій справі надто багато туману, а запитань значно більше, ніж відповідей.

Всю прес-конференцію Руслана провела в наручниках. І говорила не тільки про справу Павличенків, згадала і про відомих політв’язнів, про далекі від правосуддя рішення судів під час недавньої виборчої кампанії.

Боротьбі з правовим свавіллям, на захист людей присвячений і новий альбом співачки «ЕЙ-форі-Я» — за назвою ключового відео-кліпу цього альбому, що був презентований на прес-конференції. Цей альбом і цей кліп — своєрідна творча заява співачки як учасниці акції «Не мовчи!» «Жоден українець сьогодні не може відчувати себе в безпеці у державі, в якій такі суди і такі судді»—заявляє Руслана.

Місцем зйомки кліпу (режисер Семен Горов, оператор В`ячеслав Пілунський) стала Київська Фортеця, сумновідомий Косий Капонір, де сто з лишком років тому була тюрма для політичних в’язнів.

Відповідаючи на запитання про міжнародний резонанс її акції, Руслана повідомила таке. Коли фрагменти кліпу зі співачкою в наручниках і в тюремній камері з`явилися в Інтернеті, у мережі пішла чутка, що Руслану дійсно арештували й кинули за грати. Вона отримала тривожні запитання від своїх знайомих, колег по сцені з-за кордону. «Найсумніше, що ніхто й не здивувався імовірності таких чуток», зазначила співачка.

Петро АНТОНЕНКО



Теги:Петро Антоненко, рух опору, Павличенки, Руслана


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Насколько я помню, Русла́на Степа́новна Лыжи́чко в 2006 году была избрана в Верховную Раду от партии «Наша Украина», но что-то я не помню, чтобы она, как парламентарий, вышла на трибуну и оттуда подняла эти вопросы! Да и не припоминаю, чтобы Руслана, как хазяин рекламно-продюсерского агентства «Luxen Studio» перечислила хоть копейку благотворительной помощи в защиту патриотов, находящихся под следствием или в тюрьмах!
avatar
2
Цікаво.Є над чим міркувати екс-парламентарці.
avatar