реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Румунським церковним зазіханням - зась!

Заява
Політичної партії “Народний Рух України”
щодо провокативних зазіхань румунської церкви

Замість визнання Православної Церкви України відповідно до Томосу Вселенського патріарха Румунська православна церква заявила про наміри створити так звану «Румунську православну церкву України».

Богословську оцінку таким намірам дав синод нашої Церкви, ми ж, як політична партія, вважаємо такі дії румунських діячів зазіханням на територіальну і духовну цілісність України. Адже румуни – громадяни України мають всі можливості молитися рідною мовою, а Православна Церква України утворила румунський вікаріат для об’єднання православних румуномовних парафій. Утворення ж якоїсь структури, підлеглої іноземному релігійному центру – є політичним експансіонізмом. Зауважимо, що натомість українські православні парафії на території Румунії підпорядковуються румунському патріарху відповідно до канонічного права і Україна не ставить питання про їх підпорядкування Києву.

Тому, Народний Рух України рішуче засуджує прояви румунського експансіонізму і закликає громадян України – православних румунів переходити з московської церкви, у якій вони досі перебувають, до законної Православної Церкви України. Вважаємо доречною належну реакцію українського МЗС.
Дане звернення буде також направлене Вселенському патріарху Варфоломію I.

З ініціативи Експертної ради з питань культури, духовності та інформаційної політики Народного Руху України

За дорученням Політичної Ради Народного Руху України

Голова Політичної партії “Народний Рух України”
Андрій КОРНАТ

м.Київ,
5 липня 2024 року



Теги:експертна рада з питань культури, Україна - Румунія, пцу, Андрій Корнат, Народний Рух


Читайте також






Коментарі (0)
avatar