реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Експертна рада обговорила церковну ситуацію, закриття газет, стан культури

Пройшла чергова сесія Експертної ради з питань культури, духовності та інформаційної політики, а також уповноважених представників обласних, районних і територіальних організацій (міських, селищних, сільських осередків) Народного Руху України під керівництвом Уповноваженого Центрального Проводу Руху Василя Чепурного.

Обговорили заяву щодо румунських церковних зазіхань, інформацію щодо ліквідації газети “Голос України”, скорочення інформаційного простору та підготовку заяви по культурі.

Василь Чепурний після вступного слова запропонував до обговорення заяву щодо румунської церкви, в ході якого рада погодила підтримати документ. Проконсультуватися зі спеціалістами, доопрацювати спірні моменти та викласти заяву як позицію Руху після політради.

В Україні чітко відстежується скорочення регіонального радіомовлення, національного медіа, незалежного культурологічного, суспільного телебачення. Закриваються публічні бібліотеки, що слугували місцем проведення культурних заходів. Відбувається ліквідація газет, журналів: «Урядовий кур‘єр», «Голос України», «Народна армія», «Військо України». Це досить нерозумні кроки в умовах війни! Інформаційна політика – невід‘ємна складова державотворення! Маємо піклуватися про доступність якісного українського інформування в регіонах, а особливо прикордонних зонах. Потрібно написати проект заяви по інформаційній політиці держави!

Щодо проекту заяви по культурі, яка була запропонована на минулій сесії, рада погодила доопрацювати пункти та зауваження, внести зміни та правки і в довершеному вигляді подати на розгляд.

Експерти та учасники онлайн-зустрічі продовжать активну співпрацю у написанні та вдосконаленні проектів заяв до наступної сесії в робочій групі за алгоритмом: експертний погляд – текст проблематики – можливі рішення.
Участь у сесії Експертної ради взяли: голова Народного Руху України Андрій Корнат та заступник керівника Апарату Центрального Проводу Народного Руху України Тарас Левицький.



Теги:Василь Чепурний, Україна - Румунія, Народний Рух, Андрій Корнат, експертна рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar