реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Рух мостом через Десну відновлено

Руйнація росіянами автомобільного мосту через Десну була, мабуть, найболючішим ударом по інфраструктурі оточеного Чернігова.

Це було рік тому. Сьогодні частину мосту відкрито.

Проїзд відновленим мостом дозволено усім видам транспорту, у тому числі вантажному. Вперше з лютого 2022 року від Чернігова до Києва можна буде доїхати зручною короткою дорогою за 2 години. Донині водіям доводилося витрачати вдвічі більше часу на об'їзд дорогою Р-69 Київ - Вишгород - Десна - Чернігів через зруйновані переправи навколо Чернігова.

Відсьогодні транспорт може у два боки проїхати готовою половиною мосту через Десну. На другому проїзді роботи тривають, його буде відкрито згодом.

"Налагодження логістики і пасажирського, і вантажного транспорту стало пріоритетним завданням Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України після деокупації Чернігівщини. Для сполучення Чернігова, північних громад області з Києвом критично важливо було не тільки влаштувати тимчасові переправи, а й капітально відбудувати найважливіші.

Цей міст через Десну є одним із пріоритетних інфраструктурних об'єктів на півночі країни. Моя повага усій команді, яка більш як півроку у режимі 24/7 відновлювала міст через Десну. Ефективна співпраця замовника, підрядника та обласної військової адміністрації доводить, що Україна може реалізувати складні проекти відновлення навіть під час війни. Вже цієї весни Агентство відновлення презентує портфель невідкладних проектів 2023 року, який ми створили на основі запитів органів місцевого самоврядування. Частина з них буде реалізована саме на Чернігівщині" - коментує Мустафа Найєм, голова Державного Агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

У Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області пояснили наскільки це був складний і багатоетапний процес. Після розмінування території та дна річки насамперед провели демонтаж залишків залізобетонних конструкцій мосту. До речі, їх повторно використовують після дефрагментації - для облаштування будівельних майданчиків та під'їзних шляхів на інших об'єктах відновлення у Чернігівській області.
"Голос України"



Теги:відбудова Чернігова, Чернігів- Київ, Десна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar