реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Рудьковський і Семінський: хто кого?

Колишній міністр транспорту і депутат кількох скликань Микола Рудьковський звернувся з відкритим листом до президента України Володимира Зеленського, в якому заявив про свою непричетність до викрадення ексгендиректора компанії «Нафтогазвидобування», а нині нардепа від «Слуги народу» Олега Семінського.

Текст свого листа Рудьковський передав виданню «Гордон».

«5 березня о 11:00 Олег Семінський разом із заступником генпрокурора і ключовим нардепом від фракції «Слуга народу» були у президента України і формували його думку в справі про зникнення, щоб отримати можливість незаконного впливу на правоохоронну систему і суди. Я теж хочу зустрітися з президентом України і викласти йому свою точку зору», — написав він, пояснивши, що оскільки зараз не має такої можливості, то звертається до Зеленського через ЗМІ.

За словами Рудьковського, з 2012 року його жодного разу не запросили для надання свідчень у справі Семінського.

«Я перебував в Україні весь час, за винятком періоду мого вимушеного перебування в російському полоні через мою чітку українську патріотичну позицію. Я жодного разу не ухилився від співпраці зі слідством», — наголосив ексміністр.

Також Рудьковський зазначив, що прилетів до України, щойно дізнався зі ЗМІ, що в Офісу генпрокурора та СБУ є підозри щодо нього в цій справі.

«В аеропорту мені вручили підозру і клопотання про взяття під варту, яке зараз перебуває на розгляді в суді. Найцікавіше, що мене і зараз ніхто не запросив ні до слідчого, ні в прокуратуру для надання пояснень», — зауважив він.

На думку екснардепа, Семінський, «використовуючи службове становище і прикриваючись імʼям президента України, займається банальним здирництвом». Також Рудьковський вважає, що Семінський намагається забрати в нього частину компанії.

«Акціонером цієї компанії він ніколи не був, а всього лише був найманим менеджером, як би він не хотів переконати вас, шановний Володимире Олександровичу, у протилежному», — додав він.

Окрім цього, колишній міністр запевнив, що Семінський неодноразово зустрічався з ним із власної ініціативи, а також тиснув на нього, коли Рудьковський перебував у колонії РФ, «задіявши свої тісні звʼязки з правоохоронною системою держави-агресора і з криміналітетом».

«Він настільки хоче заволодіти майном, яке йому не належить, що зі своїм партнером опустився до такої ницості, як погрози і тиск не тільки на мою адресу, але і на адресу моєї родини», — заявив він та, звернувшись до Зеленського, запевнив, що президента намагаються підставити.

25 лютого Офіс генпрокурора заявив про вручення підозр пʼятьом особам у справі про викрадення голови компанії «Нафтогазвидобування» Олега Семінського
СБУ розкрила викрадення колишнього голови «Нафтогазвидобування», який наразі є нардепом
, який тепер є депутатом «Слуги народу». За даними слідства, організатором злочину був його колишній бізнес-партнер, народний депутат кількох скликань, колишній міністр транспорту та зв’язку Микола Рудьковський.
Згідно з матеріалами слідства, у 2012 році керівника «Нафтогазвидобування» викрали і понад три роки незаконно утримували в нелюдських умовах. Його систематично катували, а від родичів вимагали сплатити $200 тисяч «боргу»

Катерина Кадакова, "Бабель"



Теги:Микола Рудьковський, олігархат, Нафтогазвидобування, ОГПУ, Семінський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar