реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Миколу Рудьковського хочуть посадити

Офіс генерального прокурора направив до Печерського райсуду столиці клопотання про зміну запобіжного заходу з нічного домашнього арешту на тримання під вартою колишньому міністру транспорту й екснардепу Миколі Рудьковському.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на відомство.

У Офісі генпрокурора додали, що ухвалили зміну запобіжного заходу, оскільки Рудьковський порушив умови дозволу прокурора на виїзд за кордон.

На початку липня Печерський райсуд Києва відпустив Миколу Рудьковського під нічний домашній арешт.

У лютому цього року ексміністру Рудьковському повідомили про підозру у справі про викрадення голови Нафтогазвидобування Олега Семінського. За даними слідства, Микола Рудьковський був організатором злочину. Раніше звинувачення на адресу Рудьковського озвучував і сам Семінський.

На початку 2012 року Олега Семінського викрали і понад три роки утримували в полоні, вимагаючи від нього і його родичів борг у сумі $200 млн. Після викрадення керівника Нафтогазвидобування між його бізнес-партнерами почався конфлікт через розподіл акцій компанії.

Рудьковський заперечує причетність до викрадення. За словами ексміністра, його хочуть «дискредитувати в очах суспільства». Сам Семінський раніше казав, що «на 100% впевнений» у тому, що замовником його викрадення був саме Рудьковський.

Зараз мажоритарним власником Нафтогазвидобування є група ДТЕК Ріната Ахметова.

За даними рейтингу ТОП-100 найбагатших українців за 2020 рік, складеного журналом НВ і компанією Dragon Capital, статки Рудьковського оцінюються в $93 млн, він займає 84-й рядок рейтингу.НВ



Теги:Корупція, соціалісти, Микола Рудьковський, Семінський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar