реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Розправа на «Білкозині»

Страйк прошумів: зарплату людям виплатили, журналісти затихли. Тоді й почалася розправа.
Як повідомив «Сіверщину» голова профкому підприємства Володимир Мазуренко, спочатку дирекція підприємства звільнила 30 працівників, тепер же – 50. У списках на звільнення – всі активісти страйку. Так російський власник прилуцького «Білкозину» розправляється з непокірними.

 Профспілка зверталася до міського голови Юрія Беркута за допомогою – той відповів, що, оскільки підприємство не є комунальним, то й допомогти не може, -- розповідає Володимир Мазуренко. -- Зверталися до фонду соціального захисту – приїжджали, подивилися, результат нульовий.
Російська дирекція заводу продовжує практику прийому на роботу на три місяці – щоб не платити відпускні, лікарняні тощо. Суцільний визиск і насмішка над українськими працівниками.

В той же час підприємство працює, має достатні кошти, адже є монополістом по виробництву білкової оболонки для ковбас на території країн СНД. За часів Л.Кучми підприємство було приватизоване і дісталося російським власникам, яких пов»язують з кримінальним «нічним губернатором» Санкт-Петербурга. Підприємство має активи в офшорній зоні – у Нідерландах.

Василь ЧЕПУРНИЙ.




Теги:профспілка, офшорні зони, Білкозин, звільнення, Ю.Беркут


Читайте також



Коментарі (0)
avatar