реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Російські власники зупинили "Білкозин"

Прилуцький завод "Білкозин" 30 вересня зупинив основне виробництво. Про це на прес-конференції повідомили голови Федерації профспілкових організацій Чернігівської області Микола Богдан та обласної організації профспілок працівників агропромислового комплексу Сергій Хоботня.
За їх словами, причиною зупинки виробничого процесу керівники називають складну економічну ситуацію на підприємстві, яка не дозволяє їм вчасно розраховуватись за сировину, спожиті енергоносії, гасити відсотки по кредитах тощо. Дата відновлення роботи основного цеху поки що не визначена. На заводі зберігається кількамісячна затримка із заробітної плати, яку виплатили тільки за липень.

Як відомо, на заводі уже відбувався страйк з метою виплати заробленого. Як писала газета "Сіверщина", підприємство належить російським власникам, рахунки яких зареєстровані в офшорній зоні у Нідерландах. Прилуцький міський голова Юрій Беркут відмовився втручатися у конфлікт.

ВАТ "Прилуцький завод "Білкозин" - єдине в Україні і одне з небагатьох у Європі підприємство, що спеціалізується на виготовленні штучних колагенових оболонок для використання у виробництві ковбасних виробів, сосисок та інших харчових продуктів. Завод введений в експлуатацію у грудні 1980 р. Майже половину своєї продукції експортує в країни Європи, Азії, Латинської Америки. Донедавна підприємство було одним із кращих не тільки в Україні, а й в СНД.




Теги:невиплата зарплат, Прилуки, Страйк, офшорні зони, Білкозин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar