реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

"Ми не повинні випрошувати зарплату" -- Володимир Хоменко

На запитання "Сіверщини" про ситуацію на прилуцькому заводі "Білкозин" відповів голова Чернігівської обласної державної адміністрації Володимир Хоменко.

Нагадаємо, що завод належить російським власникам, які не виплачують більше 600 працюючим зарплату, не виконують умов соціального захисту працюючих, передбачених чинним українським законодавством. А рахунки компанії, яка володіє "Білкозином", знаходяться в офшорній зоні в Нідерландах, на чому наголосив під час свого візиту до Прилук екс-голова СБУ Валентин Наливайченко. Тобто Прилуки фінансують Нідерланди.

Володимир Хоменко:" Заборгованість по зарплаті на "Білкозині" становить уже більше мільйона гривень. Ми мали розмову з керівництвом підприємства -- ним керують громадяни Російської Федерації з Санкт-Петербурга. Але нас така ситуація зовсім не задовольняє, коли влада мусить випрошувати зарплату для робітників заводу. До того ж, це підприємство -- монополіст від Уралу до західних кордонів України з виробництва натуральної оболонки для ковбас і нас не може радувати, що вже надходить на виробництво імортована оболонка. Мова йде про розвиток українського ринку. Зрештою, і "Білкозин" задумувався і будувався, як ланцюжок від виробника до споживача. Тому ми вимагаємо від власників також зміни підходів до виробництва".

Як відомо, працівники "Білкозина" уже страйкували. Проте зарплата знову не виплачується. Люди звільняються за наказом дирекції, а нові приймаються на роботу на 3 місяці -- щоб не платити жодних соціальних виплат.Василь ЧЕПУРНИЙ




Теги:Прилуки, Страйк, офшорні зони, В.Хоменко, Білкозин, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
А що?! Хоменко правий на всі 100 % Ми повинні самі якось видряпатися звідти, де знаходимось... Порятунок потопаючих -- справа самих потопаючих Чи не так?
avatar