реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Розмовляти сьогодні російською - аморально!

Зв'язок між "Я помню чюдноє мгновєньє" і градами під Іловайськом прямий. Адже більшість тіток, шо нині проходить по сєпарських справах, були як не викладачками русскага язика у школах, так вже точно членкинями та очільницями усіх цих "клубов любітєлєй русскай поезії", "болдінскіх чтєній", "яснополянскіх встрєчь" та "єсєнінскіх вєчєров".

Ось чому я не втомлююсь повторювати: нині розмовляти в публічному просторі російською мовою - АМОРАЛЬНО. Особливо, знаючи бодай малу дещицю нашої "спільної" з Росією історії, переповненої злочинами проти України. Мова нині не просто засіб комунікації - це декларація своєї належності або до українства, або до "русскаго міра". Сумніваюся, що будь- якій (навіть малоосвіченій) людині складно вивчити до сотні найбільш уживаних у побуті слів, аби маркувати себе у розмові з іншими українцями як свого. Вже не кажу про легіони "телевізійних експертів", що вперто пруть плуга російських наративів про "захист прав мов національних меншин", або "посмотрітє на Канаду, Бєльгію і Швєйцарію". Росія теж, курва, багатонаціональна країна, але на загальнонаціональних каналах там ніколи не почуєш ані татарської, ані чеченської, ані удмуртської. Бо язик об'єднує Росію. Всю. Від Калінінграда до Хабаровска. І це русскій язик.

Ось чому я готовий забезпечити підтримку будь-якій політичній силі, що пролобіює доповнення до нині існуючого "Закону про мову" про стовідсоткове використання української мови у всіх без виключення загальноукраїнських ЗМІ. Без цього не можна буде отримати ліцензію на мовлення, або право на друк. Адже керівництво РФ неодноразово декларувало тезу про те, що кордони Росії збігаються з ареалом звучання російської мови. А оскільки вона й досі звучить вільно від Харкова до Львова, то подальшої війни можна уникнути виключно ударом на випередження. І нехай це буде саме МОВНИЙ УДАР по русскіх скрєпах.

100% УКРАЇНСЬКОЇ В ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНИХ ЗМІ

Антін МУХАРСЬКИЙ



Теги:Антін Мухарський, українська мова, гібридна війна, День рідної мови


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Чмо мухарское.Детей наплодило и скрывается от алиментов,паразитируя на модной теме
avatar
2
Мы же не против, мукайте мовою по австро-венгерской фене у себе на галичине....Но не вздумайте навязывать Юго-Востоку Украины....не треба....
avatar
3
Не верьте этим бендерлогам вся Украина разговаривает на Русском миллионы наших граждан выехали в ЕС там Украинский никто не знает и мы на Русском все ведём разговоры с иностранцами и работаем на Русском языке и 36% жителей что остались на Украине тоже ведут свою жизнь на Русском языке
avatar