реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Розмитнення вантажів: чи реально заважають самі митники?!

Розмитнення вантажів

Для того, щоб вантаж перетнув кордон нашої країни, він проходить таку процедуру як розмитнення. Не знаючи всіх тонкощів, процес може затягнутися надовго і не завжди проходити успішно.

Якщо ж вам необхідна покрокова інструкція, з повним переліком документів та зразками заповнень  документів для ЗЕД або ви хочете отримати безкоштовну консультацію то радимо скористатися послугами саме цієї компанії https://tamognia-prosto.com.ua.

Компанія М-Group пропонує послуги митного брокера з розмитнення вантажів. Дотримуються всіх правил митного оформлення та допомагають вирішити питання швидко та на користь клієнта.

Що є розмитнення вантажів?

Розмитнення вантажів – це низка заходів, встановлених нормами законодавчої бази України, що виконуються при ввезенні імпортної продукції на територію країни.

Процедура полягає в оформленні митної декларації із включенням до неї всіх видів та кількості вантажу, зазначенням коду ЗЕД. Якщо припуститися навіть найменшої помилки під час заповнення декларації, то товар може не пройти митний контроль.

таможенная очистка киев фото

Наступний етап розмитнення полягає у підрахунку та сплаті податків, ПДВ та акцизного збору. На першому етапі декларант інформує митницю про ввезення вантажу та збирає документацію для проходження митного контролю. З другого краю всі процеси відбуваються біля органів управління і діляться п'ять етапів.

Етапи розмитнення вантажів

Процедура ділиться на п'ять основних етапів:

1. Реєстрація декларації. Цей документ може заповнюватися та подаватися до митних органів ще до прибуття вантажу. Таким чином, можна заощадити час на проходження контролю. За необхідності декларація може бути замінена на документ Carner ATA, що надає тимчасовий дозвіл на ввезення продукції для участі у виставці або презентації.

2. Ретельний аналіз документації. Тут мається на увазі собівартість товару, ціна транспортування, вантажна декларація з переліком усіх товарів та кодів, докладна інформація про товар. Перевіряються транспортні накладні, сертифікати якості та інструкції.

3. Формування та оплата податкових мит. На цьому етапі розраховуються податки та акцизні збори. Перевіряються платіжні доручення та контракт.

4. Сплата податків. Після розрахунку необхідно сплатити митні збори.

5. Митний огляд. На останньому етапі оглядається багаж, його упаковка, маркування та наявність пломб. При виявленні пошкоджень пломб та невідповідності документації буде призначено додатковий огляд, що включає повну перевірку вантажу.

Групи товарів на розмитненні

Компанія M Group спеціалізується на проведенні всіх процедур розмитнення вантажів таких категорій: продукти харчування, побутова хімія, техніка, акцизні товари, обладнання, предмети культурного значення, електроніка, текстиль та одяг, тварини. До кожної з категорій висуваються особливі вимоги на митниці.

Наприклад, для ввезення пального, алкоголю чи тютюнових виробів потрібна оплата акцизного збору. При ввезенні електроніки іноді потрібен дозвіл від Генерального штабу ЗС. Звертаючись до фахівців з митних послуг, підприємці позбавляють себе тривалих монотонних процесів із документацією та економлять свої фінанси.

Стаття надана сайтом https://tamognia-prosto.com.ua/






Коментарі (0)
avatar