реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Російсько - турецька війна?

Російсько-сирійські війська завдали удару по турецьких військових на території Сирії, 22 вбитих.

Реакція Туреччини цікава для нас – часткова висилка московських дипломатів, на території країни запроваджено надзвичайний стан.

Турками вже завдано декілька повітряних ударів по цілям, що належать режиму Асада. Йде засідання аналогу нашого РНБО, скоріше за все, буде масштабна військова відповідь, за кожного загиблого турка сирійці заплатять сповна.

В Туреччині заблоковано фесбук, ютюб, твітер та інстаграм.

Якщо Туреччина оголосить війну Сирії, що достатньо ймовірно, то непереливки прийдеться і союзнику сирійців – Кремлю. Росія та Туреччина знову на грані локальної війни, у якій у Росії практично немає шансів.

Анкара може легко заблокувати постачання російському військовому контингенту в Сирії, а також московський Чорноморський флот у Чорному морі.

Економічна блокада російських портів у Чорному морі може завдати сильного удару по економіці прилеглих регіонів. Плани по обходу газотранзитних магістралей України з півдня (Блакитний та Турецький потоки) точно тоді залишаться на папері – хоча і зараз їх доля не надто світла.

Санкції у відповідь з боку Росії, котрі та змушена буде ввести, ради збереження своєї маски «наддержави», лише поглиблять негативний ефект на російську економіку.

Сподіваємося на краще.

Ігор ЛУЦЕНКО



Теги:Сирія, Ігор Луценко, гібридна війна, російсько - турецька війна, Ідліб


Читайте також



Коментарі (0)
avatar