реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Російські окупанти розгромили українську церкву в Криму

В неділю 1 червня о 8:00 в селі Перевальне Сімферопольського району група озброєних людей у формі російських козаків виламала двері, незаконно проникла в приміщення Церкви Покрови Пресвятої Богородиці та знищила православні реліквії.

«Злочинці блюзнірські викрикували при цьому: «Ви – фашисти, сатаністи, та тут немає нічого святого».

Під час бійні у храмі від рук нелюдів у День захисту дітей постраждали вагітна парафіянка та донька священика, яка хворіє на церебральний параліч! Під час погрому в храмі інша група озброєних бандитів заблокувала та розбила машину настоятеля церкви.

"Дільничний міліціонер відверто зайняв позицію погромників і відмовився навіть прийняти заяву про вчинення злочину проти віруючих. Демонстративні погромницькі дії супроводжувалися цинічними економічними репресіями з боку влади», – повідмив архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ Київського патріархату Климент.

За його словами, в останні місяці Кримська єпархія УПЦ Київського патріархату та її вірні парафіяни постійно зазнають тиску, залякування та дискримінації. «Лють шовіністичних і антихристиянських сил викликає те, що наша Церква є опорою для віруючих у Христа, більшість з яких – етнічні українці. На превеликий жаль, у сьогоднішньому Криму не в повазі Божа правда, свобода, права віруючих та українців. Цинічні та зухвалі дії з переслідування нашої Церкви на Кримському півострові чиняться під акомпанемент обіцянок кримської та російської влади поважати права православних віруючих Київського патріархату, письмові гарантії російського радника С. Аксьонова про безперешкодну діяльність Кримської єпархії, гарантування свободи віросповідання у нормативних актах Криму, Росії та України», – мовиться в заяві архієпископа. Про неї повідомляє радіо "Свобода".

Він також зазначив, що завдяки зусиллям «Державної Ради Республіки Крим» кафедральний собор УПЦ Київського патріархату в Сімферополі опинився під загрозою закриття. Нещодавно цей орган ухвалив рішення підняти орендну плату за приміщення, в якому розташований наш головний кримський храм, у 600 тисяч разів!

«І це в умовах, коли значна частина економічно активних парафіян змушена була останнім часом залишити Крим, а ставки оренди для інших православних конфесій не змінюються. Всі наші спроби зустрітися з кримською владою для обговорення найпекучіших проблем віруючих Київського Патріархату наштовхнулися на глуху стіну небажання і нерозуміння владоможців», – заявив архієпископ Климент.

«Розглядаємо такі дії влади як неприховане прагнення знищити УПЦ Київського Патріархату в Криму, грубе порушення прав православних та української громади Кримського півострова!

Вимагаємо від влади Криму і Російської Федерації негайно припинити всі види репресій та дискримінації нашої Церкви в Криму, гарантувати реалізацію наших законних прав на свободу віросповідання, розслідувати злочини, вчинені проти віруючих, та притягнути винних до відповідальності!

Звертаємось до ООН, ОБСЄ, Ради Європи, України з переконливим проханням не допустити знищення нашої Церкви в Криму, захистити віруючих від свавілля та переслідувань!», – мовиться у заяві Архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента Української православної церкви Київського патріархату в Криму.



Теги:російська окупація, Київський патріархат, Перевальне, Крим


Читайте також



Коментарі (0)
avatar