реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Російська влада знесла будинок, у якому жив Тарас Шевченко

Як повідомив міністр культури України Вячеслав Кириленко, російська влада знесла в Оренбурзі будинок, у якому в час заслання жив Тарас Шевченко.

На місці будинку поставлено парковку для клієнтів банку "Русь".

Будиночок біля 40 років був у списку культурної спадщини і начебто оберігався владою, хоча його важко було назвати доглянутим. Зараз же його взагалі зрівняли з землею. Нагадаємо, що в Оренбурзі жив видатний дослідник життя і творчості Тараса Шевченка Леонід Большаков.

- Як стало відомо відділом поліції №1 за приватною заявою оренбуржця Андрія Лисенка все-таки порушено кримінальну справу за статтею 243 КК РФ, за фактом знесення об"єкту культурної спадщини – будинку, в якому проживав Тарас Григорович Шевченко, - розповів блоггер Нікіта Сазонов, повідомляє Новости Оренбурга.
"Дикість у стосунку до всього українського продовжує бути офіційною політикою РФ", - додав Кириленко. Відомо, що Тараса Шевченка відправили на заслання в Оренбург у 1847 році, де поет прожив у казематах Орської фортеці понад півтора роки із забороною писати та малювати. Деякий час Шевченко проживав не у казематах, а у так званих "вільних квартирах".



Теги:Вячеслав Кириленко, Оренбург, Тарас Шевченко, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
А отже і відповідно нам же з ними і їх так званою матюкливою "культурою" зеків нічого церемонитись. От вони на таке ставлення до них справедливо заслуговують...
avatar
2
Украине в пику России следует создать передвижной ("столыпинский") "Домик Путина" с саркофагом в полный рост Владимира Владимировича и в качестве реликвии возить его по стране с торжественным транспорантом : "Добро пожаловать на вечный и бережный покой...Ждем-с-с!!!"
avatar