реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Російські окупанти демонтують пам'ятник Шевченку у Криму

Представник адміністрації Севастополя, підконтрольної Кремлю, голова Гагарінського муніципального округу Олексій Юрусов вважає можливим прибрати пам'ятник українському поету Тарасу Шевченку з проспекту Октябрської революції – однієї з головних магістралей міста. Про це він заявив у інтерв'ю газеті «Севастопольский улей».

Відповідно до публікації, Юрусов прокоментував ініціативу місцевої жительки Ольги Сметаніної, яка нібито організувала збір підписів за перенесення пам'ятника.

«Раніше ходили розмови про те, що пам'ятник Тарасу Шевченку необхідно перенести на вулицю Шевченка, а біля будівлі адміністрації поставити пам'ятник Гагаріну. Однак, якщо все-таки колись буде ухвалено рішення про перевстановлення пам'ятника, то треба буде зібрати всі дозвільні документи і провести громадські слухання. Саме люди мають вирішити це питання, а не інакше», – сказав Юрусов.

Ініціатор проекту з перенесення пам'ятника Шевченку Ольга Сметаніна в інтерв'ю виданню повідомила наступне: «Пам'ятник був встановлений на честь незалежності України. Ми тепер у Росії. Це країна, в якій народились Пушкін і Лермонтов. Думаю, скульптури цих поетів займуть гідне місце поруч з адміністрацією».



Теги:окупація Криму, Тарас Шевченко, російсько- українська війна, севастополь


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Прошу заметить, вопрос стоит о ПЕРЕНОСЕ памятника в другое место, и прежде чем это сделать (на законных основаниях) надо еще оформить кучу документов. А не так как укробыдло просто стадом валило памятники вна украине.
avatar
0
2
У нас роботи з перенесенням пам’ятників - не початий край. І справа тут не в папірцях, громадських обговореннях, а в наукових обґрунтуваннях. Їх якраз і бракує.
avatar