реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Російська бензинова криза не зачепить Україну?

Рішення уряду РФ про підвищення мит на експорт бензину не спричинить дефіциту палива в Україні, заявив прем’єр-міністр Микола Азаров.

"Не призведе (до дефіциту), тому що ми знали, що таке рішення прийматиметься, і заздалегідь створили профіцит нафтопродуктів в країні", - сказав він, додавши, що на сьогодні баланс світлих нафтопродуктів в країні більш ніж достатній.

Азаров також відмітив, що незважаючи на прогнозований характер підвищення експортних мит, цей захід стане причиною порушення вже укладених контрактів.

"Звичайно ж, не можна так діяти, тому що є контракти, є зобов'язання", - підкреслив глава уряду України.

За словами прем'єра, на сьогодні на постачання нафтопродуктів з Росії доводиться 20-25% усього експорту нафтопродуктів в Україну.

Раніше повідомлялося, що експортне мито на бензин з РФ з 1 травня виросте на 44%, до 408,3 долара за тонну - 90% від ставки мита на нафту, яка буде встановлена в травні, відповідна зміна внесена в постанову уряду РФ.

Раніше передбачалося, що мито на світлі нафтопродукти з 1 травня виросте до 304 доларів з нинішніх 283,9 долара за тонну.

Нагадаємо, що багато регіонів РФ в останні декілька днів зіткнулися з "бензиновою кризою": десь помітно виросли ціни, десь виник дефіцит палива, що супроводжується ажіотажним попитом. Міненерго вважає, що бензинова криза пов'язана зі збільшенням експорту нафтопродуктів на 67%, а також з утриманням палива великими компаніями.Аратта




Теги:бензинова криза, нафта, Росія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar