реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Росіяни отруюють Десну

Громадські активісти Брянщини розповіли про постійне забруднення річки Судость, яка впадає в Десну, що поїть водою, зокрема, і Київ. У відео, поширеному Олександром Маркіним, йдеться про викиди нечистот з міської каналізації Стародуба та відходів виробництва з підприємств міста.

«У верхів’ях річки навіть не росте вже трава, яка зазвичай є природним фільтром. Вода повністю не очищається, а тільки пливуть сливи з каналізації без будь-якої очистки. Дві річки просто вмирають стрімко на наших очах, а одна з них йде на простори України», - говорить еколог Олександр Білоножко. Йому співробітник ФСБ, який виїжджав на місце, де активно (це видно на зафіксованому відео) стікає безпосередньо, без всяких очисних фільтрів, пінна рідина з місцевого заводу в річку, сказав: “Ми з тобою добре розуміємо, що це дуже недобре, але якщо ця інформація дійде до України – це буде дуже погано”.

Губернатор Брянської області Олександр Богомаз хвалиться сирно- молочним заводом у Стародубі, де застосовуються нанотехнології. Але при цьому без всякої очистки відходи скидаються в річку. У річечці Бабинець – притоці Судості норма забруднення перевищена в 920 разів, а в іншій притоці – річці Ваблі зовсім нема риби.

Як розповіли в місцевій прокуратурі, щотижневий збиток від скидання каналізації становить 13 мільйонів 600 тисяч рублів. Каналізація міста Стародуба має отримати очисні споруди тільки у вересні, а до того часу, виходить, росіяни будуть і надалі псувати свою природу і нашу Десну отруйними відходами. Адже, як сказав природоохоронний прокурор Брянської області Максим Зубко (на Стародубщині багато українських прізвищ, бо етнічно та історично ця земля належала до України), шість років тому суд заборонив скидати стічні води каналізації у річку, але судові пристави не виконують це рішення, бо зливи каналізації просто нема куди подіти. За шість років росіяни так і не побудували очисних споруд. Обіцяють тільки тепер, до осені. А літо, яке обіцяють спекотним, будемо купатися в Десні зі стародубськими фекаліями…

Василь ЧЕПУРНИЙ,
Чернігівська область.

На фото: громадські активісти Олександр Маркін (зліва) та Олександр Білоножко біля забрудненої Судості.
Фото з соціальних мереж.



Теги:отруєння річки, Стародуб, Судость, Десна, Василь Чепурний


Читайте також



Коментарі (0)
avatar