реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Росія вкрала українські частоти. Чому мовчали досі?

Міністерство закордонних справ України планує звернутися до арбітражу у справі про присвоєння та використання Росією телекомунікаційної системи та радіочастотного ресурсу України.

Про це заявила перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова на слуханні в Комітеті Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, повідомляє «Дзеркало тижня».

«За фактом ми маємо, що телекомунікаційна система України, яка є майном України, разом з радіочастотним ресурсом - і ТБ, і радіочастоти - вкрадені, привласнені», - заявила Джапарова.

Вона зазначила, що Україна відстежує і надає звіти про те, як «Роскомнагляд» незаконно видає ліцензії на використання частот, які належать Україні.

«І тут, мені здається, є велика перспектива, по-перше, санкційного реагування - ця робота точно проводилася, її треба реанімувати, - і перспектива арбітражу, яка, до речі, нами зараз обробляється», - додала чиновниця.

Також вона сповістила, що через тиждень планується провести міжвідомчу нараду, де обговорять питання перспективи арбітражного розгляду.

«Тому що є факт незаконного використання радіочастотного ресурсу. Відповідно до регламенту і статуту, подібні суперечки повинні вирішуватися по дипломатичних каналах, і коли цей інструмент вичерпується, тоді з'являється перспектива арбітражу», - зазначила вона.

Також вона додала, що на цій міжвідомчій нараді планується обговорення перспектив і розвитку стратегії дій з деяких нюансів разом з Держспецзв'язком, НКРЗІ, УДЦР, Нацрадою і всіма, хто причетний до цього комплексного технічного питання.

Нагадаємо, новий моніторинг Кримської правозахисної групи показав, що в окупованому Криму заблоковано не менше 27 сайтів. Це в основному популярні українські онлайн-медіа."Слово і діло"



Теги:радіочастоти, інформаційна безпека, МЗС, гібридна війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar