реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Росія тріщить: пугачовський бунт

Саратовська область, місто Пугачов. 6 липня у цьому місті в одному з кафе сталася сварка між 16-річним чеченським підлітком і 20-річним місцевим жителем, якому опонент завдав поранень скальпелем.

Від поранень потерпілий помер у лікарні. Наступного дня у Пугачові почалися мітинги і конфлікти місцевих жителів з уродженцями Чечні, які там мешкають. Сотні людей на деякий час перекривали автотрасу Самара-Саратов, вимагаючи виселити чеченців.

Чеченська діаспора вивезла з міста Пугачов, що в Саратовській області, частину своєї молоді, повідомив журналістам представник президента Росії в Приволзькому федеральному окрузі Михайло Бабич.

Пише Віталій Портников: "Мушу сказати, що влада навіть не знає, як на це реагувати. А я хотів би додати, що чеченці – такі ж громадяни Російської Федерації, як і всі інші. За те, щоби було так, щоби Чечня не стала незалежною країною, Російська Федерація вела дві тяжкі війни – і перемогла. І Чечня зараз – такий самий суб’єкт російської федерації, які всі інші, без будь-яких ознак сепаратизму.

І водночас її мешканців, як і жителів інших республік Північного Кавказу, багато їхніх співвітчизників сприймають як людей іншого сорту, інших традицій, які не мають жити поруч із ними, бо, як бачимо, є просто небезпечними – скоюють кримінальні злочини, вбивають...".

"І в чому тоді сенс російської федеративності?, -- питає російський журналіст єврейського походження. -- І в чому сенс російського єдиного громадянства, яке має представляти єдині права всім і можливість рівного пересування країною? Це в радянський час, коли був інститут прописки, коли за пересуванням людей фактично стежили компетентні структури, звичайно, всі ці проблеми вдавалося якимось чином зменшувати за наслідками, бо люди дійсно не могли реально пересуватися по власній країні. Тепер або Росія перетворюється на країну – національне гетто, або ми будемо мати такі Пугачови по всьому периметру російських маленьких і великих міст".

Проте Портников, як завжди, боїться сказати головне? Російська Федерація -- розпадається. тріск розпаду ми чуємо у Кондопозі і в Пугачові, в Ставрополлі і на Кубані, в Тиві, де просто вбивають всіх білих, себто росіян. Впроваджує татарську мову фактично першою державною Татарстан і вимагає зробити її другою державною у Росії. По цьому ж шляху йде Башкортостан. Навіть помори -- корінні жителі Архангельської та Мурманської областей -- записалися під час перепису таки не росіянами, а поморами і вимагають від Москви подалі бути. Розпад - доля всіх імперій.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Кондопога, Пугачов, Ставрополля, Сепаратизм, розпад, РФ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar