реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Росія сприяє розвитку тероризму у світі

У ХХІ столітті тероризм став невідємною частиною політичних і економічних процесів у світі. Все частіше, відкриваючи сторінки іноземної преси, можна побачити заголовки «держава — експортер тероризму» і все частіше адресатом вказаної характеристики виступає Російська Федерація. «State sponsor of terrorism» так Росію Путіна називає Державний департамент США.

Давайте розглянемо чому Росія кваліфікується як держава-експортер тероризму. Відповідно до п.2656f (d) 22-го розділу Кодексу Сполучених Штатів:

(1) термін «міжнародний тероризм» означає тероризм, що включає громадян чи територію більш як однієї країни;

(2) термін «тероризм» означає умисне політично мотивоване насильство щодо цивільних цілей субнаціональними групами або таємними агентами; і

(3) термін «терористична група» означає будь-які груп и діючого, або таких, що мають значимі діючі підгрупи, міжнародного тероризму.

Існують переконливі докази прямої і непрямої участі Росії в насильстві, яке вразило більшість східних міст України:

– у них безпосередньо беруть участь російські розвідники і спецназ;

– зброя і обмундирування терористів мають російське походження;

– напади на урядові будівлі в Слов’янську, Маріуполі, Макіївці, Єнакієве, Дружківка, Горлівка, та Краматорську були чітко координованими російською розвідкою.

Колишній головнокомандуючий військовими силами НАТО в Європі Веслі Кларк був пряміший, заявивши, що ці напади не були спонтанними, а є реалізацією другого етапу російського плану окупації України (першим була окупація Криму).

Чи поведінка проросійських сил у Східній Україні включає «навмисне політично мотивоване насильство щодо цивільних цілей», що підпадає під ознаки терористичного акту?. Очевидно. Чи включає це насильство «громадян або територію більш як однієї країни»? Так, включає. Тому це насильство кваліфікується як міжнародний тероризм, а його виконавці є безумовно «терористичними групами».

Отже, у світлі російського прямого і непрямого сприяння міжнародному тероризму на сході України, Росію безумовно можна кваліфікувати як «державу-експортера тероризму», і після офіційного оголошення її такою, вона має бути негайно піддана санкціям, які США юридично зобов’язані накласти на держав-експортерів тероризму.Незалежний портал новин



Теги:російська агресія, розпад Росії, тероризм


Читайте також



Коментарі (0)
avatar