реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Росія продовжує ганьбити менський сир

У торговельних мережах Росії продовжують вилучати український сир, заборонений до обігу через невідповідність російському технічному регламенту на молоко. Про це інформує «Інтерфакс» із посиланням на керівника Росспоживнагляду Геннадія Онищенка.

«Загалом на території Росії припинено реалізацію 32 тонн сиру. Дослідження тривають», – повідомив він.

За словами Онищенка, Росспоживнагляд готовий у березні направити своїх фахівців до України для інспекції підприємств, які мають намір постачати сир на російський ринок.

«За наявності офіційної згоди і гарантій ми готові відправити туди бригаду фахівців для ревізії цих підприємств, щоб ухвалити рішення про можливість допуску», – зазначив керівник відомства і додав, що експерти були готові їхати «і на цьому тижні», але Україна не підтвердила готовність прийняти інспекцію з РФ.

Із 7 лютого російська сторона запровадила заборону на ввезення до країни сирів деяких українських виробників. Про це повідомило радіо "Свобода".
Як відомо, одним із підприємств, що постраждало від російської політики, став менський "Прометей". Оглядачі звернули увагу, що заборона не стосується тих підприємств, які вже перейшли у власність росіян.



Теги:мена, Україна - Росія, торгові війни, сирна війна


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Головна фраза як завжди - десь позаду... щоб ніхто й не дочитався:
Оглядачі звернули увагу, що заборона не стосується тих підприємств, які вже перейшли у власність росіян.
avatar
2
Та не "Росія продовжує ганьбити менський сир". То самі українці дозволяють, за традицією, їздити по своєму тілу туди-сюди, туди-сюди недоумкуватому чиновництву Расеї. А тим більше сьогодні, коли у високих київських кабінетах днем з вогнем не знайдеш тих, хто б так легко і просто раз і назавжди зробив розворот-поворот у бік нерозумних кацапів, вирішивших продовжити нахабну виставу публічного приниження нащадків трипільців.
Адже вони жодного разу так і не почули навіть елементарної дії на супротив, такий собі легкий мах по пиці! Тому виходить-це наша, рідна ганьба, оскільки ми посадили у крісла тих, хто немає українського обличча, а продовжує ховатися за личиною хохла.
avatar
3
Ясно, що нинішній донецький антиукраїнський кримінальний режим веде Україну у кацапське стійло. Не дарма як мінімум троє: міністри освіти, оборони та керівник СБУ керуються з Кремля. А ми хочемо, щоб кацапи були на рівних і проявляли добросусідство та повагу! Ніколи не буде цього, доки вони будуть існувати. Не буде сиру, буде -ц укор, потім горілка, потім ще щось вигадають.
avatar