реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Роботодавці Чернігівщини скликають з'їзд

На щорічному з'їзді промислових, аграрних, підприємницьких організацій, громадських структур Сіверського краю будуть запропоновані для обговорення основні проблеми, що стримують економічний та інвестиційний розвиток регіону, та план їх подолання.

Підприємці ставлять за мету подолання монопольного обмеження доступу до електричної енергії; боротьбу з корупцією, зокрема, у відносинах між суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності та Чернігівською митницею.

Особливо турбує їх суттєве погіршення умов діяльності підприємств агропромислового комплексу Чернігівщини: плата за землю в Україні - одна за найвищих у світі.

Як наголосив на прес- конференції голова обласної галузевої організації роботодавців «Асоціація аграріїв Чернігівщини» Олександр Панченко, хоча сільське господарство вважається локомотивом економіки, останнім часом відбувається незрозумілий процес гальмування цієї галузі виробництва.

«Це проблема з орендою земель державної власності. Цього року Держгеокадастр повідомив, що плата за оренду землі коштуватиме не 4% як раніше, а 8 і договори оренди укладатимуться на 7 років. Також зростає податковий тиск... З 2017 року всіх сільгоспвиробників змусять перейти на загальну систему оподаткування. Що, природно, «вдарить» по економічному розвитку всіх підприємств... Також раніше для фермерського господарства можна було взяти в оренду землю без аукціону, зараз всіх фермерів змушують брати участь в аукціонах», - прокоментував Олександр Панченко.
Голос України



Теги:монополісти, роботодавці, асоціація аграріїв, оренда земель


Читайте також



Коментарі (0)
avatar