реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Ринок землі, МВФ і Коломойський

Верховна Рада України цієї ночі підтримала у другому читанні законопроєкт про ринок землі.

Як йдеться на сайті парламенту, «за» проголосували 259 депутатів, «проти» - 24, «утрималися» - троє, а не голосували - 29.

Фракція «Слуга народу» віддала 206 голосів з 213 присутніх, «Європейська солідарність» - 23 голоси (з 24 присутніх), «Голос» - 13 (усі присутні), депутатська група «Довіра» Також п’ятьма голосами закон підтримали позафракційні.

Натомість фракції «Опозиційна платформа – За життя», «Батьківщина» та депутатська група «За майбутнє» не віддали за прийняття закону жодного голосу.

Нагадаємо, цієї ночі Верховна Рада завершила розгляд поправок до проєкту закону №2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» та ухвалила його у другому читанні як закон.

Ринок землі ухвалили в наступних параметрах:

Він вступить в дію з 1 липня 2021. Тобто, коли посткоронавірусна паніка спаде і всі повернуться до нормального життя;
Перші два роки землю зможуть купувати лише фізичні особи-громадяни України і не більше 100 гектарів у одні руки.

Після цього – наступні два роки землю зможуть купувати, як і передбачається базовою моделлю, українські юридичні особи не більше 10 000 гектарів в одні руки.
Землі сільськогосподарського значення державної та комунальної власності продаватися не будуть (принаймні перші два роки мінімум).
Продаж іноземцям - як і було вирішено раніше - після референдуму.

Коментарі

А як "ліхо" починалося з землею у зельоних - 200 000 га в одні руки. Тобто чоловіка три - і область.
Те, що зрештою стало тільки по 100 гектарів (це по-суті фермерська дрібнота), тільки українцям, та ще й без дерибану комунальних і державних земель - це заслуга насамперед Пороха. І, як не парадоксально, короновірус вніс свій вплив у позитивне вирішення цього питання. Просто зараз олігархам буде не до української землі.

P.S. І найголовніше - забудьте тезу, що українські фермери мають продавати землю. І взагалі, Землю вже не виробляють, останні мільярдів 5 років. Українські фермери мають її купувати у сусідів, яким праця на ній не по силах.

Олександр ПАЛІЙ

Один з моїх друзів - нардепів на запитання, як же ти проголосував за закон «щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», а простіше кажучи за продаж землі?, відповів – «з великою огидою…»

Рефат ЧУБАРОВ

Це все, що ми отримали через розумово обмежену більшість виборців... У вас землі вже немає, наступна - країна в пазурах московії...негідники ви...і немає націоналістів в раді, щоб гнидам по морді надавати, ні воїнів немає в раді, щоб безумство зупинити...що ж ви наробили?..

Олеся РЕУТА

З приводу ринку землі фб-стрічка розділилася десь порівну: одні радіють, інші обурені. Емоції сильно зашкалюють. По-моєму, тут можливості й ризики десь так само навпіл - залежно, як із того скористатися - можна як виграти, так і створити додаткові проблеми.
Також варто зазначити, що саме слово "мораторій" означає тимчасовий характер обмеження. Але ми примудрилися розтягнути тимчасовість мало не на 20 років! Звісно, зараз не кращі часи, але кращі досі використовували для консервації проблем, а не для їх вирішення

Дмитро ШУРХАЛО



Теги:Ринок землі, Олександр Палій, продаж землі, Верховна Рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar