реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Рибна контрабанда затримана

Незаконні оборудки з ввезенням в Україну свіжомороженої риби закінчились кримінальною справою

16 березня 2011 року Чернігівською митницею порушено кримінальну справу за фактом контрабандного переміщення товарів «Риба свіжоморожена прісноводна частикової породи видів краснопірка, сом, лящ, щука та сазан» загальною вагою майже 80 тонн та загальною митною вартістю 1,2 мільйони гривень.

Як повідомлялось раніше, співробітниками служби по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил у ході здійснення перевірки законності зовнішньоекономічних поставок вантажу свіжомороженої риби, що здійснювались протягом 2010 року на адресу одного з чернігівських підприємств, були виявленні ознаки порушень митного законодавства.

Згідно контракту, наданого до митного оформлення, зовнішньоекономічний договір був укладений між чернігівською фірмою та фірмою, що зареєстрована в офшорній зоні. Співробітники служби боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил перевірили достовірність даних, що викладені у документах. Перевірка здійснювалась за допомогою колег - казахстанських митників. У відповідь на запит, направлений Чернігівською митницею до Казахстану, була отримана інформація, що між чернігівською і казахською фірмами укладений прямий контракт. Казахська фірма є виробником і продавцем риби, а чернігівська – покупцем. Ніяка третя фірма-посередник з офшорної зони, що була вказана у контракті, насправді участі в угоді не приймала. При подальшій перевірці було з’ясовано, що необхідний для митного оформлення дозвіл Держкомветмедицини України також був отриманий підприємством на підставі неправдивих документів.

Ці обставини вказують на вчинення контрабандного переміщення товарів у великих розмірах та свідчать про наявність достатніх приводів та підстав до порушення кримінальної справи за ч. 2 ст. 201 КК України.

Прес-служба Чернігівської митниці




Теги:кордон, митниця, морожена риба


Читайте також



Коментарі (0)
avatar