реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Риба в Китаї вирощується на антибіотиках

Китай є найбільшим у світі виробником і експортером антибіотиків. "Виробництво антибіотиків у Китаї зростає швидкими темпами. За приблизними даними, щорічний обсяг виробництва антибіотиків можна оцінити в 400.000 тонн", - сказав Ін Сітан, генеральний директор компанії Kemei East Asia Biotechnology в Пекіні, в інтерв'ю Modern Life Daily.

Професор Сяо Йонхон, директор моніторингової компанії Antibiotic Resistance Monitoring Network, вважає, що хоча така небезпечна добавка, як кленбутерол, використовується в Китаї тільки обмеженим колом людей, однак зловживання антибіотиками може призвести до серйозних наслідків. "Дослідження показало, що зловживання антибіотиками подвоює ризик інфікування і смертності й підвищує ціни на медичне обслуговування вдвічі-втричі", - сказав Сяо.

Згідно з даними аналізу галузі, пише Modern Life Daily, в Китаї було забруднено більш ніж 80% прісної води, призначеної для розведення риби. Так як свіжа й жива риба є найдорожчою, вона, зазвичай, містить більше антибіотиків.

Антибіотики містяться також у великій кількості в м'ясі. М'ясо, що йде на експорт, проходить перевірку на антибіотики. Китайські виробники не стануть відправляти за кордон погане м'ясо, щоб не зазнати збитків, коли його повернуть на кордоні. Тому їм простіше таке м'ясо продати усередині Китаю.

Лон з міста Ченду, який працює на одного фермера - виробника риби, розповів, що для збільшення кількості риби його бос велить щотижня кидати в озеро велику кількість добрив. У підсумку, чиста вода позеленіла від буйного розмноження водоростей і планктону. Крім того, використання великої кількості антибіотиків у тваринництві є поширеною практикою в Китаї, особливо в рибництві. Це економить гроші, але риба хворіє.Епоха Час Україна




Теги:антибіотики, риба, споживач, китай


Читайте також



Коментарі (0)
avatar