реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Ренту за надра треба віддати районам -- Володимир Хоменко

У Талалаївському районі в селах шести сільських рад у колодязях пропала вода. Селяни пов"язують це з нафтовидобутком, що веде "Укрнафта". Про це вже писала "Сіверщина".
Сьогодні на прес-конференції голова Чернігівської обласної державної адміністрації Володимир Хоменко заявив, що минулого року "Укрнафта" не виконала умови угоди з обласною адміністрацією і не перерахувала обіцяні 5,2 мільйона гривень. Цього року гроші налходять і тому вже йде ремонт Талалаївської районної лікарні.

Володимир Хоменко:" Але тут треба питання ставити інакше -- не просто якась сума відрахувань, а перехід до фіксованої ренти за надрокористування, яка й має залишатися в тому регіоні, де йде видобуток. Тому і наша область, і Полтавська та Сумська подали таку пропозицію до проекту Податкового кодексу. Поки що ж ми на наступний рік розробляємо угоду з "Укрнафтою", в основі якої буде такий алгоритм: розрахунок збитків, які завдані нафтовиками. Це і ті ж колодязі, і дороги і вся інфраструктура".

Голова обласної адміністрації наголосив, що проблема питної води -- це ширше, ніж проблема криниць, бо і в тих криницях вода часто отруєна. Тому влада мусить вирішити цю задачу, щоб жителі і в селі і в місті мали якісну воду -- основу здоров"я.

Василь ЧЕПУРНИЙ.

Детальніше прес-конференція буде висвітлена в наступному номері "Сіверщини". Фото з села Болотниця Талалаївського району.




Теги:Укрнафта, Талалаївка, Податковий кодекс, В.Хоменко, рента, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar