реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Реформи почалися: пеню стягуватимуть за комунпослуги

Всеукраїнська асоціація приватних інвесторів ЖКГ України вважає за необхідне створення спецпідрозділу при Державній виконавчій службі зі стягнення заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг. Про це повідомляє ЗІК з посиланням на УНІАН.

Про потребу створення спеціалізованої структури зі стягнення комунальних боргів заявив президент Всеукраїнської асоціації приватних інвесторів ЖКГ України (ВАПІ ЖКГ) Сергій Бульбас, коментуючи ухвалення ВР в першому читанні законопроекту про внесення зміни до статті 2 Закону України «Про тимчасову заборону стягнення з громадян України пені за невчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги».

«Відновлення пені – крок необхідний, але слід розуміти, що пеня – лише напівзахід. Пеня і штрафи не забезпечать своєчасну і стовідсоткову оплату за комунальні послуги з ряду причин: судові інстанції через завантаження не спроможні обробити існуючу кількість позовних заяв, процедура стягнення заборгованості нездійснена», – сказав він.

С.Бульбас висловив сподівання, що відновлення пені і штрафів активізує населення на своєчасну оплату комунальних послуг, а не на захист своїх прав і гаманців. «Адже, за нашими даними, реальна кількість споживачів, які заборгували за комунальні послуги, сьогодні досягає 70%», – додав він.

Президент ВАПІ ЖКГ вважає, що ситуацію з посилення платіжної дисципліни слід вирішувати комплексно: поліпшити якість житлово-комунальних послуг, передбачити жорсткі заходи до порушників платіжної дисципліни і законодавчі механізми їх реалізації, створити при Державній виконавчій службі спеціальний підрозділ, який би цілеспрямовано займався тільки стягненням заборгованості.

Нагадаємо , 17 грудня ц.р. Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення зміни до статті 2 Закону України «Про тимчасову заборону стягнення з громадян України пені за невчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги», що передбачає з 1 січня 2011 року нарахування пені населенню за невчасну оплату ЖКП.

Законом припиняється дія закону, яким було встановлено заборону на нарахування пені за невчасне внесення квартплати і плату за житлово-комунальні послуги.

У прийнятому законі передбачено, що нарахування і стягування пені за невчасне внесення плати за ЖКП здійснюється на суму заборгованості, яка утворилася з 1 січня 2011 року.




Теги:пеня, комунпослуги, квартплата, ЖКГ, реформи


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
"Споживачів, які заборгували за комунальні послуги" - у меня в сети вечером 160 вольт, вода техническая, жильё кроме меня никто не обслуживает, осенью прошлого года в наглую отключили централизованное отопление., дому 50 лет, эксплуатация держится на моих руках, ЖЕК существует для баланса и дальше делёжка земли. Кто заплатит нам за то что мы выполняем не свою работу.
avatar
2
Дідусю
Ви б могли оце все сказати для газети, назвавшись ім"ям, прізвищем? Якщо так -- повідомте свій телефон на мою адресу [email protected]
avatar
3
Сейчас за частую очереди в окошках по учету и водоснабжения и газа и электороэнергии потому, что начисляют неправильно и люди ходят с поклоном... Вот, к примеру, уже не первый раз и не только мне, приписали 469 куб. м. газа за ноябрь, я, примерно, догадываюсь зачем они это делают, хотят что-бы у меня потребление газа перешло следующий рубеж 2500 куб. м в год и тогда они будут начислять мне за газ совсем по другой цене, а с нового года еще на это и пеню... помоему реформы нужно начинать с того, что бы люди если не могут себя почувствовать богаче, так хотябы защищенее, что-бы к нам не относились как к быдлу...
avatar