реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Реформам навчать естонці

На Чернігівщині розпочався проект «Практики належного управління Естонії для українських місцевих влад», який виконує Центр «Доброчин» за підтримки МЗС Республіки Естонія.

В рамках проекту представники органів місцевого самоврядування, районних державних адміністрацій Чернігівщини відвідають Естонію, де ознайомляться з системою організації місцевого самоврядування та конструкцією урядової адміністрації, системою прийняття управлінських рішень та контролю за їх реалізацією, застосуванням належного управління з акцентом на прозорість та підзвітність. Також члени делегації ознайомляться з результатами реалізації проектів, ініційованих громадою і спрямованих на вирішення соціальних проблем гр омади, можливістю належного фінансування цих проектів і перспектив втілення конструктивних ініціатив на місцях.

В Естонії, на відміну від України, відсутнє підпорядкування органів місцевого самоврядування нижчого рівня подібним органам вищого рівня, а також будь-яке підпорядкування місцевого самоврядування органам державної влади.

Українці вже неодноразово були свідками намірів впровадження адміністративно-територіальної реформи та, здається, подібні проекти будуються на уявленні тільки державних мужів, а не на баченні знизу. Про те, як естонський досвід може прислужитися в Україні, зокрема на Чернігівщині, буде винесено на обговорення на місцях в широкому колі зацікавлених осіб.




Теги:місцеве самоврядування, адміністративна реформа, Естонія


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Ездят, ездят наши "органи" по заграницам, учатся, учатся, да всё никак не выучатся. Ну, почти как при Петре Первом - иностранцы русских учили корабли строить. А наших - хоть бы туалет деревянный научили делать.
Вот бы польза была Чернигову!
avatar