реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Расизм буває не тільки білим...

Під час протесту з приводу смерті Джорджа Флойда в Мельбурні протестуючих запитували про смерть Джастін Даммонд, білої жінки, убитої працівником поліції Міннеаполісу, і жоден з них не знав про це.

40-річну Джастін Даммонд, австралійсько-американську жінку, смертельно застрелив Мохаммед Нуор, сомалійсько-американський поліцейський із відділу Міннеаполісу в липні 2017 року.

Даммонд зателефонувала у номер 911, щоб повідомити про посягання жінки на алеї за її будинком, але Нуор застрелив її, коли вона підходила до його поліцейської машини, незважаючи на те, що вона була без зброї.

Досить сказати, що інцидент не викликав глобальних акцій протесту проти жорстокості поліції, імовірно, тому, що жертва була білою, а поліцейський - ні.

Аві Ємен опитував учасників протесту на марші Black Lives Matter у Мельбурні, Австралія, про те, чи знають вони чи піклуються про смерть Джастін Даммонд.

На запитання, чи смерть Даммонд була «такою ж поганою», як і смерть Джорджа Флойда, один чорний протестуючий прокоментував: «Ні», і негайно пішов геть.

Інша жінка сказала, що це "лайно", що люди говорять "всі життя мають значення", а на запитання, "чи всі життя мають значення" відповіла, "Не зараз".

На запитання, чому в Австралії не було протестів щодо Джастін Даммонд, інша жінка зауважила: "Ну, я б сказав, що це трохи верховенство білого".

"Чому це верховенство білих?" спитав Єміні, на що жінка відповіла: "Ну, бо вона біла".

Мабуть, вбивство білої небілою людиною не є расистським.

Іван ПЕТРУЩАК



Теги:заворушення в Америці, Іван Петрущак, расизм


Читайте також



Коментарі (0)
avatar